torstaina, heinäkuuta 26, 2007

Springerileiri ja muuta touhua

Osallistuimme Kaisan sekä sisarusten Raisan ja Remun kanssa Springeripäiville 5-8.7. Leiri järjestettiin Hauholla leirikeskus Hauhovissa. Vaikka omalta osaltani leiri kuluikin talkootöissä suurimmaksi osin ja Kaisakin sai hommista oman osansa, ehtivät sisarukset sentään taippari- ja MEJÄ-treeneihin. Myös Kristina ja Hemuli osallistuivat taipumuskoetreenaamiseen. Taipparin ei pitäisi tuottaa suurempia ongelmia porukan osalta. Kaikki kohelsivat metsässä menemään ja jäljestäminen sujui pojilta varmasti ja Raisulta hiukan varautuneen kiinnostuneesti. MEJÄssä (Kaisa ohjasi kummatkin) Remu vaikuttaa jo koevalmiilta ja Raisukin oli ollut lupaava.

Agilityakin sisarukset pääsivät treenaamaan hieman päivittäin. Katselin silmät ymmyrkäisinä, miten hienosti Kaisa ja Remu jo osasivatkaan =) Harjoittelimme paitsi yksittäisiä esteitä myös takaa puolenvaihtoja, muutaman hypyn suoria erilaisia putkikulmia ja valssauksia. Remu pääsi myös TOKO- ja näyttelytreeneihin.

Raisa ja Remu ovat osallistumassa ensimmäisiin MEJÄ-kokeisiinkin muutaman viikon päästä. Raisa on tähän mennessä jäljestänyt vasta neljä harjoitusjälkeä, mutta vielähän tässä pari ehtii. Samoin taipparit kutsuvat pikkuväkeä ja toivottavasti muutamaa varttuneempaakin kasvattiani.

Raisan kanssa on tokoiltu edelleen ja hyppyä lukuunottamatta koeliikkeet alkavat pikkuhiljaa olla hallinnassa. Hypyn opettamisen olen ajatellut aloittaa ensi viikolla. Viime aikoina olemme keskittyneet lähinnä häiriötreeneihin. Etenkin pitkät seuraamisen ovat viimein alkaneet sujua myös häiriöllisessä paikassa. Pari kertaa oltiin hiekkakentällä, josta kulki ihmisiä ohi, muutaman kerran jalkapalloijain lähettyvillä, kerran Kaisan, Remun ja Romeon odottaessa kentän laidalla ja kolmen nuoren potkiessa palloa samalla kentällä. Eilen Raisuli ylitti taas itsensä toimimalla mallikkaasti, vaikka samalla kentällä oli nappulaliigan palloharjoitukset, keihäänheittotreenaajia ja kesken paikalle saapunut lapsi isänsä kanssa (jotka jäivät katsomaan Raisua). Yhteistreenimme alkavat elokuussa ja vielä on pientä hiomista ennen syyskuun alun koetta.

Sisarukset ovat jo kasvamassa aikuiseksi. Ticolla oli juoksu kesäkuussa 7,5-kuukauden iässä ja Manteli aloitti juoksunsa kuukautta myöhemmin 8,5-kuisena. Raisan ja Nupun juoksuja vielä odotellaan. Ikää on nyt mitarissa 9 kuukautta. Todennäköisesti Raisan juoksu tulee niin, että kaikki koesuunnitelmamme menevät pipariksi...


Ei kommentteja: