tiistaina, helmikuuta 19, 2008

Raisa lääkärillä

Tänään se sitten koitti: Raisan älynystyrän poisto. Jännityksellä odotan, josko kaikki järki lähti sen mukana. Aamulla vein Riesan ell Kallion Juhan pakeille ja se sai hetimiten nukutusaineen ja jäi silmät auki torkkumaan pöydälle, kun lääkäri ajeli sen päätä. Pikku muru, joka ei ehkä olekaan ihan niin pieni, kun laiheliini painaa 18 kiloa. Kasvain osoittautui hyvänlaatuiseksi ihotuumoriksi, joka sisälsi karvoja ja talia, ihan niin kuin epäiltiinkin. Raisa on leikkinyt (todennäköisesti sisarustensa kanssa) ja saanut hampaasta kalloonsa ja haavaan on mennyt sisään karvoja ja niitä on alkanut kasvaa ihon sisään.

Iltapäivällä Raisaa hakiessa se oli vielä ihan tokkurainen, mutta takapihalle päästyään ja pissalla käytyään se ehti jo kipittämään alapihalle minun parkkeeratessani autoa. Sieltä tyttönen sitten juoksi iloisesti luo. Kaulurin kanssa kulkeminen on tietty hieman hankalaa ja päästä puuttuu isolta alueelta karvat ja siinä yli viiden sentin haava tikkeineen. Hyvin iho tuntuu tosin menneen umpeen. Nyt Raisa sai 3-5 päiväksi rimadylia särkylääkkeeksi ja päivällä antibioottipistoksen. Antibioottia ei kuitenkaan tartte jatkaa. Remmissä pitäisi lenkitellä seuraavat 11-12 päivää, kunnes tikit voi poistaa ja siitä tulee todennäköisesti täyttä tuskaa.

Samalla kertaa Raisuli sai kolmannen rabies-rokotuksensa. Kesäkuun 12. päivän jälkeen voidaan stten ottaa vasta-aineet EELAan lähetettäväksi. Toinen juoksu ei ole vielä alkanut, joten kolmatta odotellaan aikaisintaan elokuun lopussa, todennäköisesti myöhemmin.

Eilen oltiin myös agilityssä Raisan ja Ticon kanssa. Hyvin tytöt taas osasivat, vaikka Raisalle renkaan hyppääminen vinoista kulmista tuottikin hieman ongelmia, kun rengas oli kehikossa. Muuten radat menivät ihan kohtuuhyvin, jos vaan meikäläisen jalat veivät oikeaan suuntaan... Tico rakastaa esteitä vaan suorittamisen ilosta. Kerran kun Sarin käskyt unohtuivat ehti neiokeinen suorittaa putken, puomin, pussin ja A:n ihan omatoimisesti ja juoksi sitten taas iloisesti Sarin luo. Radat menivät heillä melkeinpä paremmin, kunhan Sarin ohjauslinjat olivat vain sopivat.

Ei kommentteja: