tiistaina, kesäkuuta 23, 2009

Agilitytreeniä taas

Juhannuksesta nautittiin mökillä koirien kirmatessa vapaana. Raisa ja Kati viettivät melkein koko kolme päivää järvessä ja ojissa ja muissa rapakoissa polutien, Harry ja Ronja pysyivät puhtaampina ja kuivempina. Raisan kanssa TOKOiltiinkin hieman. Ruutu sujuu taas tällä erää ihan hyvin, luoksetulon pysähdykset puuta kiertämällä ok, seuraamisen käännäkset ja täyskäänökset ovat hurjasti parantuneet palkkaamisen myötä. Liikkeestä istuminen alkoi sujua vauhdilla, kun olen silloin tällöin palkannut neitoa lelulla ja koittanut välttää vartalo-ohjausta.

Maanantaina poikkesin matkalla Vantaalle katsomassa Saarisen Virpin Castiog D-pentuetta. Naperot olivat 6-viikkoisia ja niiin pieniä! Kuinka nopeasti sitä ehtiikään unohtaa, miten vauvoja tuon ikäiset ovat, kun mielestäni Raisan pennutkin ovat vielä tosi vauvoja, kun ikää on jo huimat 15 viikkoa ;)

Illalla käytiin vielä Tarmon ja Sintun kanssa treenaamassa. Sinttu tuli ensin auttamaan Raisan TOKO-treeneihin. Harjoittelimme hyppynoutoa Sintun käskyttäessä ja suurin vaikeus oli saada Raisa malttamaan ja odottamaan mun käskyjä, kun se meinasi lähteä suoritukseen jo Sintun kehoituksesta. Luoksetulossa Sinttu palkkasi hyvästä pysähdyksestä ja harjoitellessamme sen jälkeen luoksetuloa läpijuoksuna Raisa laukkasi hienosti Sintun kohdalle, pysähtyi ja katsoi Sinttua tiukasti, että koitahan nyt heittää palkkaa. Raisu taitaa olla liian fiksu TOKO-koiraksi... Ruudusta Raisa sai palkan Sintun heittäessä lelua ja se teki tosi hyvää ajoituksen ja lelun heittotarkkuuden suhteen. Näitä treenejöä tarttettais huomattavasti enemmänkin. Kiitos Sinttu!!

Sen jälkeen jatkettiin vielä Tarmon agilitytreeneillä ja kuinka paljon Sinttu ja Tarmo ovatkaan edistyneet kuukauden aikana treenattuaan kahdesti viikossa keppejä, keinua ja rengasta. Nyt kepit sujuivat jo itsenäisesti, joskin rauhallisesti, kunhan vaan Sinttu ohjasi sisäänmenon tarkasti. Siis aivan erinäköistä meininkiä kuin kevään aluksi :) Rengasta Tarmo ohitti uudella mustalla renkaalla, muuten se meni aivan virheettömästi. Keinukin sujui entistä paremmin ja varmemmin, vaikka sen suhteen on vielä eniten töitä. Lopuksi otettiin vielä lyhyt radan pätkä, joka meni hienosti, kunhan vaan Sinttu muisti käskyttää tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Onpa hieno seurata, kuinka nopeasti koirakot edistyvätkään.

Tänään oli taas vauvojen agilitytreenit, vaikka kuuma sää veikin terävimmän särmän menosta pentujen läähättäessä. Mukana olivat kaikki viisi: Essi, Pipsa, Ella, Dante ja Lotte. Paikallaolot ovat hurjasti parantuneet ja nyt pennut pysyivät helposti paikallaan istuen noin metrin päässä ohjaajistaan. Hienoa! Harjoittelimme myös sisarusten ohittamista ja istumista käskystä myös hieman kauempana ohjaajasta.

Agilityssa jostain syystä putken suoritus oli vaikeata, kun aiemmin sinne on rynnätty innolla. Olisko syynä ollut kirkas sää, jonka takia putki näytti mustalta ja pimeältä? Oliko toiseen putkeen joku kenties nostanut jalkaa? Tiedä häntä. No, lopulta saatiin kuitenkin harjoitukset onnistumaan ja ohjaajat pääsivät harjoittelemaan valssausta ensi kertaa. Hyvin se alkoikin jo sujua. Harjoittelimme myös rengasta sekä luoksetulona että eteen lähetyksenä. Se onnistuikin hyvin. Loten kanssa treenattin myös kontakteja. Alasmenolla tyttö töröttää kuin naulattuna eikä meinaa lähteä mihinkään. Se pysyi paikallaan, vaikka Sanna valssasikin edessä. Mennään-sanalla jatkaminen oli varmaan vaikein osio.

Lopuksi ttas pennut pääsivät leikkimään keskenään ja mikäs sen hauskempaa :) Pennut ovat kaikki tällä hetkellä harvahampaita ja purennat ovat tässä vaiheessa niin tiiviit, että niistä voi yhtä hyvin tulla oikeanlaiset kuin alapurennatkin. Katsotaan, miltä tilanne näyttää viikon päästä. Saattaahan se olla, että ne vaan tulee äitiinsä ja tässä vaiheessa purenta on tiukka, kunnes se muuttuu hyväksi leikkaavaksi purennaksi kaikkien rautahampaiden puhjettua. Nyt alkaa olla jo aika antaa pennuille toiset rokotukset. Lotte meneekin lääkärille jo huomenna.

Raisakin pääsi hieman treenaamaan agilityä ja TOKOa (ruutu, hyppynouto ja seuraaminen).

Ei kommentteja: