lauantaina, toukokuuta 03, 2014

Metsäpuolen treeneissä

Tänään kokoonnuttiin varsin suurella porukalla Oittaalle Suur-Helsingin spanielikerhon majalle jäljestys- ja taipparitreeneihin. Suuren suuri kiitos Paulille haku- ja tottelevaisuusharjoitusten vetämisestä ja laukaukseen totuttamisesta (kukaan ei kuulemma ollut millänsäkään),  Niinalle ruokapuolen ja laahausjäljen hoitamisesta ja Sintulle jälkien tekoseurasta (teimme eilen illalla jälkiä illan hämärtymiseen saakka). Säät suosivat ja ainoat sadekuurot osuivat ruoka- ja kahvitauon yhteyteen.
Tässä aikamoinen lauma punavalkoisia omistajineen
  Taipparitreeneihin osallistuivat I-pentueen nelikuiset naperot Hessu, Sisu ja Zelda, etenkin viimeksi mainittu osoitti olevansa aikamoinen paukkaus. Sisun metsästyskoulutus tuntuu olevan hyvällä mallilla, kun poika teki vapaata hakua noin 5-8 metrin päässä isännästä. Zelda sai tulla mukaani (kiitos vaan omistajille) viettämään hauskaa päivää muiden pentujen kanssa painien ja metsästysjuttuja opetellen. Se lähti Paulin kanssa metsään ja teki hakua pitäen hyvin kontaktia, fasaanista se innostui ikihyviksi ja nappasi sen heti suuhunsa... Zeldan jälki oli kuulemma rauhallinen ja jännittynyt, mutta hyvin neiti selvisi siitäkin. Hessukin kuulemma jäljesti hyvin, mutta haussa se oli vielä isännän jaloissa. Kuvatkin otettiin nelikuisista tyypeistä:
veli Field Fennel, sen sisko Forget-Me-Not pentueineen In Full Swing, In The Mood, In Blossom, Fir Tree ja emä&mummu "Nuppu" Dolce Vita omistajineen/ohjaajineen
Jangas In The Mood "Hessu"
Jangas In Blossom "Zelda"
Jangas In Full Swing "Sisu"

H-pentueestakin paikalla oli peräti neljä tyyppiä. Ronja pääsi verijäljelle suorittaen sen hienosti, tyttyönen oli tarkka ja innokas jäljestäjä. Sandy ja Heta osallistuivat taipparitreeneihin ja käsittääkseni toimivat ihan hyvin, Sandyn lähellä pysymiseen ja kontaktiin saa kuulemma kiinnittää huomiota. Kumpikin jäljesti laahausjäljen hyvin ja Heta kuulemma kovaa vauhtia. Tytöt ja päivähoidossa ollut Lenni pääsivät myös ekalle verijäljilleen selvittäen kaikki jäljen kiinnostuneen ja rauhallisen jälkitarkasti.
Sandy, Heta, Lenni ja Ronja
Jangas Horse Feathers "Lenni"

  Vanhemmista kasvateista F-pentueen trio Remo, Piko ja Hertta suorittivat verijäljen kaikki kunnialla läpi. Pojilla oli hieman hankalammat jäljet, joiden alku meni aivan jäljen päällä nenä maassa, mutta lopun hankalammissa kohdissa käytettiin enemmän ilmavainua ja jäljen etenemisestä tuli aaltoilevampaa.

  E-pentueesta Dante suoritti todella hienosti 500 metrin jäljen, jossa oli matkalla kalliota, kaatuneita isoja puunrunkoja, polkuja, oja ja pari koiraa oli ilmeisesti juuri juoksennut ainakin jäljen tuntumassa. Lotte oli todella jälkitarkka ja asiallinen ensimmäisellä hieman pidemmällä noin 150 metrin pituisella jäljellään. D-pentueesta Nuppu oli kaitsemassa pentujaan ja lapsenlapsiaan, mutta Tarmo pääsi kaahottamaan jäljelle vauhdikkaasti puksuttavan junan tapaan. Kun vauhtiin päästiin meinasimme jäädä pojasta jälkeen, kun se suoritti jälkeä vauhdilla ja aivan suoralinjaisesti. Tarmo on aikanaan palkittu MEJÄ-kokeissa mm. 2-tuloksella ja edellisestä jäljestä on jo pari vuotta aikaa, mutta poika tuntuu vain paruntuneen iän myötä. Toivottavasti useampikin kasvattini uskaltautuisi virallisiin kokeisiin saakka tänä kesänä.

   Valtavan iso kiitos kaikille osallistujille huisin mukavasta päivästä!!

P.S. Otan mielelläni vastaan kuvia päivästä sähköpostiin tiina.janka (at) gmail.com :)

1 kommentti:

Sinttu kirjoitti...

Kuvia päivästä täällä:

https://picasaweb.google.com/112034005499128167727/JangasMetsastyspaiva352014?authuser=0&feat=directlink