sunnuntaina, heinäkuuta 03, 2022

Windy suoritti taipumuskokeen :)

 Siskokset Molly ja Windy osallistuivat viikonloppuna spanielien taipumuskokeeseen varsinaisessa hellesäässä. Tänään Windy eli Jangas Rämäpää Penny suoritti kokeen hyväksytysti Kurussa, Ylöjärvellä, jossa Sanna Porola toimi tuomarina. Onnea Tonja ja Windy - olette te aikamoinen pari!



Windy kuvattuna kuukausi sitten taipparitreeneissä

 Tässä vielä arvostelu:

Sosiaalinen käyttäytyminen: Windy tulee reippaasti tervehtimään ja jää nauttimaan rapsuista. Suhtautuu iloisen leikkisästi muihin koiriin. Hyväksytty.

Haku ja laukaus: Lähtee iloinen ja vauhdikas haku käyntiin, joka tapahtuu pääosin ilmavainulla. Laukausta säpsähtää ja pysähtyy, haku jatkuu heti. Kuuma ilma verottaaloppua kohden haun laajuutta, mutta se riittää tänään hyväksyttyyn suoritukseen. Hyväksytty.

Jäljestys: Windy ohjataan matkaan. Aika varma ja hyvävgauthinen, maavainuinen jäljestys. Kulmalla pieni tarkistus, josta jatketaan lähes jälkitarkasti kaadolle, joka kiinnostaa. Hyväksytty.

Vesityö: Reippaasti veteen ja pukille. Tullaan rantaveteen ja mietitään, tuodaanko vai ei. Tullaan lähemmäs rantaveteen, josta ohjaaja saa pukin ja koiran otettua kiinni. Hyväksytty.

Tottelevaisuus: Windy tottelee mainiosti. Hyväksytty.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Rauhallinen ohjaaja tukee hienosti koiraansa ja tasapainottaa sen vauhtia juuri sopivasti. 

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty.


Molly treeneissä

Molly-sisko eli Jangas Rapunzel oli hyytynyt eilen Kati Huovilan tuomaroimana Elimäen taipparissa ja haku oli hylätty (jolloin kokonaistulos on hylätty). Heille osui iltakokeen viimeinen vuoro ja kaikki odotusajat eli yhteensä nelisen tuntia istuttiin helteisessä metsässä, kun autot oli jätetty kauemmaksi... Syksyllä uusiksi viileämmässä kelissä :) 

Sosiaalinen käyttäytyminen: Sujuvaa ja seurailevaa. Hyväksytty.

Haku ja laukaus: Hypähdellen ohjaajan edessä ja sivuilla liikkuen. Maassa jäljet ja mahdolliset pienjyrsijät kiinnostavat. Mikä on tehtävä jää Mollylle epäselväksi. Laukauksen jälkeen työskentely avoimempaa, vaan lähellä. Hylätty.

Jäljestys: Haisteltu, kannustettu alku. Pääosin maavainulla, sopivaa vauhtia edeten. Välillä tuulesta johtuen jäljen sivulla. Kulmalla pyörähdykset. Fasaanista innostui. Hyväksytty.

Vesityö: Ui ja toi riistapukin ohjaajalle, omien. Hyväksytty.

Tottelevaisuus: Hyväksytty.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Toimiva, vaan tehtävien selkeyden ja varmuuden kautta yhteistyö paranee.

Kokonaisarvostelu: Hylätty.


Ei kommentteja: