keskiviikkona, elokuuta 23, 2023

Pienet Vallattomat syntyivät

 Onneksi Windyn emäntä Tonja pääsi tänään meille koiratrion vahdiksi lomapäivänään. Tonja soitti ja laittoi viestiä juuri lopetettuani viimeisen oppitunnin, että synnytys on selkästi alkamassa. Jätin opekokouksen välissä ja kaahasin kontiin: kotiin palatessa Windy hoiteli jo tyytyväisenä ensimmäistä pentua. Tonja oli hoitanut tilanteen mallikkaasti ja Windy oli luontainen emo. Yhteensä pentuja syntyi kolme urosta ja kolme narttua. Windy hoitaa vauvojaan onnellisena ja kaikki ovat tiukasti nisissä kiinni. Pennut ovat tosi reippaan kokoisia Windyn nirsoilusta huolimatta: 346-403 grammaa. Pennut syntyivät tänään klo 14.35-17.19. Viestin lopussa vielä tarkempi synnytyskertomus. 

  Kiitos Tonja valtavasti avustasi :) 



Puolen päivän aikaan Pippi oli kuulemma kiinnostunut lähes hysteerisesti Windystä, joka oli puolestaan alkanut läähätellä, nuolla itseään ja petailla. Tonja oli toiminut fiksusti ja siirtänyt Windyn vanhalle puolelle pentulaatikkoon, jonne ensimmäinen pentu syntyi turvallisesti klo 14.35 minun vielä ajellessani kotia kohti. Windy oli hoitanut homman itsenäisesti Tonjan seuratessa ja rauhoittaessa tilannetta. Pippi ja Lara oli fiksusti laitettu ulos, koska meno alkoi muistuttaa sirkusta. Lopulta Pippi oli pakko laittaa saunalle, mutta Lara pystyi olemaan portin takana melko rauhallisesti. Ensimmäinen pentu oli tyttö "Vilda", joka painoi 375 grammaa. Seuraavan syntymää pääsin itsekin katsomaan, kun pää edellä putkahti 20 minuuttia myöhemmin toinen neitokainen, joka muistutti pään väritykseltä aivan äitiään. "Pikku-Windy" painoi 351 grammaa ja syntyi siis 14:55. Seuraavaa ei tarttenut kauaa odotella, kun jo 15:03 oli kolmas pentu, tällä kertaa uros, maailmassa. "Ville" syntyi perä edellä ja painoi 346 grammaa. Vaikka se on iso jäpikkä, on se silti pentueen pienin kaveri. 

Tämän jälkeen saatiin hieman odotella. Seuraavan ei ollutkaan niin helppo syntyä, kun pennun kanssa samaan aikaan tuli pihalle edellisen pennun istukka ja synnytyskanavassa alkoi olla hieman ahdasta.Perä edellä kello 16:02 syntynyt 376-grammainen poika sai lempinimen "Eemeli".  Pian veljen perään syntyi kolmas poika, todella tumma "Vili". Se syntyi kello 16:11 ja painoi 374 grammaa. Viimeistä neitiä odoteltiin vielä tunnin verran ja kello 17:19 syntyi aivan tätinsä värinen neiti "pikku-Molly", joka painoi komeat 403 grammaa. Windy hoiti kaiken itsenäisesti: poisti kalvot, söi istukat ja putsaisi pennut. Ihan supertyyppi siis tässäkin suhteessa.


Ei kommentteja: