lauantaina, elokuuta 24, 2024

Nooa ja Rolle suorittivat taipumuskokeen!

 Veljekset Noia eli Jangas Uusi-Q ja Rolle eli Jangas Usko Unelmiin osallistuivat Hämeenlinnan taipumuskokeisiin ja saivat kummatkin hyväksytyn tuloksen! Onnea suoritetusta taipumuskokeesta Sanna ja Nooa sekä Janne ja Rolle!!

Pätevät veljekset omistajineen 



Onnea 13-vuotiaille G-pentueen vanhuksille!

 Tänään tulee kuluneeksi 13 vuotta G-pentueen syntymästä. Vielä mukana syntymäpäivää juhlistamassa ovat edelleen Tuffsen eli Jangas Gotta Go ja Pihla eli Jangas Gale Wind. Toivosta en ole kuullut aikoihin, joten en tiedä joko se tassuttelee taivaallisilla metsästysmailla. Viiman lapsenlapsi pikkuinen Wendy astuukin keväällä edesmenneen mummonsa isoihin saappaisiin Stikun metsästyskaverina. 


Tuffsen






Laki oli VSP Mikkelin näyttelyssä

 Laki eli Jangas Q-lemma Komia oli Mikkelin näyttelyssä virolaisen Juta Harasen arvosteltava ja tuloksena hienosti Pu1 ja VSP. Onnea Arja ja Laki! Kiitos Nanalle esittämisestä :)

 Kiitos kuvasta Sari Mieskolaiselle.

VSP Jangas Q-lemma Komia ja ROP Rocbee What A Feeling (T-pentueen puolisisko)



perjantaina, elokuuta 23, 2024

Onnea uuteen kotiin Tessa!

 Tänään Jangas Wish Upon A Star eli Tessa lähti Lauran ja Johanin perheen matkaan Helsinkiin. Tessa jää sijoitukseen :)

Onnea uuteen kotiin ja pian taas nähdään!
 






Wendy jääkin Nuoli-emän hoiviin Vantaalle ja Willy muuttaa muutaman viikon päästä Keravalle. 




Manu suoritti taipumuskokeen

 Tänään synttäriään viettävät Manu eli Jangas Ville Vallaton suoritti taipumuskokeen hyväksytysti upealla arvostelulla :) Tuomarin Liperin kokeessa toimi Petri Martiskainen. Onnea Laura ja Manu! 

Sosiaalinen käyttäytyminen: Reipas, kiltti ja avoin. Sosiaalinen ja välitön. Hyväksytty. 

Haku ja laukaus: Aluksi suppeaa, loppua kohden miellyttävää laajaa pääasiassa ilmavainuista hakua. Laukausta kuunteli ja jatkoi hakua. Nuori koira, joka nauttii ohjaajan läsnäolosta ja metsän tuoksuista. Hyväksytty. 

Jäljestys: Maavainulla jäljen päällä 120 m. Kulma tarkasti. Kaato kiinnosti. Työhaalarit päällä ja napit tiukasti kiinni ylimmäistä myöten. Hyväksytty.  

Vesityö: Innokas nouto ja luovutti pukin ohjaajalle. Hyväksytty.  

Tottelevaisuus: Kiitettävällä tasolla joka hetki. Hyväksytty.  

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Manu nuoresta iästä huolimatta työskenteli tänään kypsästi joka osiolla. Ohjaaja jännitti turhaan ja voi jatkossa huoletta luottaa Manuun entistäkin enemmän.   

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty.

 


Onnea 1-vuotialle pikkuvintiöille!

 Tänään Windyn naperot eli Topi, Manu, Rico, Selma, Rilla ja Tosca viettävät ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Onnea koko porukalle! 

Aika paljon pienet ovat kerinneet ensimmäisen vuoden aikana: 

Eritoten Topi eli Jangas Vaahteranmäen Eemeli oli loistanut mejässä saaden 2x Avo1 ja Voi1-tulokset ja näyttelyistä EH:n sekä ollut ROP-pentu. 

Tosca eli Jangas Vilda Milda Matilda on myös ollut ROP-pentu ja palkittu ERIllä. Tosca on treenaillut eritoten agilityä, Manu eli Jangas Ville Vallaton oli uskomaton tyyppi Vepessä, palkittu ERillä näyttelyissä ja kaikki ovat reippaita ja toimeliaita tyyppejä.  



Rico eli Jangas Vili Vilperi

Selma eli Jangas Voice of Wind

Siskokset Tosca ja Rilla

Topi ja yksivuotiskakku

Manu suoritti taipumuskokeen synttärinään




torstaina, elokuuta 22, 2024

8-viikkoiskuvat Wallattomista

 Tässä vielä lauman 8-viikkoiskuvat otettuna maanantaina.

Jangas Willy Wonka

Jangas Winnie the Pooh


Jangas Wendy Darling


Jangas Wish Upon A Star



Toive

Veljekset

Wendy





tiistaina, elokuuta 20, 2024

Onnea matkaan Timi!

 Tänään ensimmäinen pennuista Jangas Winnie the Pooh matkasi Tuusulaan uuten kotiinsa Marin perheen hoiviin. Tulppa saanee lempinimen Timi. Onnea matkaan pienelle murulle :) 

Veljekset Winnie the Pooh ja Willy Wonka


maanantaina, elokuuta 19, 2024

Pennut eläinlääkärin tarkastuksessa

 Tänään pennut pääsivät Sipoon eläinlääkäriasemalle Kososen Marjan syyniin ja hyvältä näytti. Tulpalla vielä kivekset ovat laskeutumatta, mutta muuten nelikolla oli kaikki reilassa. 










sunnuntaina, elokuuta 18, 2024

Mollylle kaksi Gamblers-Luvaa!

 Tänään järjestettiin pienet Gamblers-kisat Helsingissä ja mukaan oli ilmoitettu peräti kolme kasvattia. Valitettavasti Pippi ulahti perjantai-iltana ja on kulkenut kolmella jalalla eli sen kanssa osallistumista ei voinut ajatellakaan. Alkaa jo pikkasen turhauttaa, kun meillä agilityn treenaaminen on ollut enemmän taukoa kuin treeniä: korona  Pipin parkour-loikat ja omat loppumattomat flunssat. Eikä siis vieläkään päästy edes lähtölinjalle, vaikka Mia Laamanen oli suunnitellut kivat radat ykkösille :) Meidän 9-vuotias Sissi oli mukana ja totesi kesken kisoja, että voisi myös talkoilla odotellessaan ja niin tyttö ilmoittautui vapaaehtoisena lähetiksi. 

Onneksi Molly eli Jangas Rapunzel kuitenkin pääsi kisaamaan 1-luokkaan Linnin kanssa ja he saivat kivat tulokset (41 ja 46 pistettä), jotka kummatkin oikeuttivat Luva-tulokseen eli ovat merkitseviä tuloksia ja kolmannen LUVAn jälkeen Molly saa kisata kakkosluokassa :) 

Mickey eli Jangas Q-hun Kurkottaa kisasi Meten kanssa kakkosluokassa, mutta ei ollut ihan parhaimmillaan kuulolla (pisteitä tuli kuitenkin kohtuullisesti 25  ilman loppugambleä), mutta loppugamblet eivät onnistuneet tai menivät yliajalle. Tosin pikkumaksien kakkosissa ei näkynyt kovin montaa luva-tulosta ylipäätään.

lauantaina, elokuuta 17, 2024

Pentuetestausta

 Tänään Niina Lindqvist pääsi pentutestaamaan Woennut, jotka olivat oikein hauskaa ja letkeää porukkaa pienin eroin. Aloitimme taas Malmskogenin autotallitestillä ja hatkoimne Volhardin testillä. Koitan saada huomenna kirjoitettua pentujen tulokset blogiin (ja MH-tulokset). Kiitos vielä Niinalle!

Testien jälkeen päiväunet maistoivat. 

Hortonomit hommissa

Wendy


Pippi eloleluna


Tulppa



Willy


tiistaina, elokuuta 13, 2024

W-pentueen 7-viikkoispotretit

 Oikeastaan seitsemäön viikon ikä koitti vasta tänään, mutta Aino Sirola kävi kuvaamassa pennut jo eilen. Tässä sateisen kuvaussession parhaat palat: 





Ja sitten yksittäispotretit: 


Jangas Winnie the Pooh (Tulppa)



Jangas Willy Vonka (Willy)




Jangas Wish Upon A Star (Toive)





Jangas Wendy Darling (Wendy)