sunnuntaina, syyskuuta 15, 2024

Wallattomat sateisessa säässä

Vendi
Stella
Pyry

 Eilen tavattiin W-pentueen Vendin (Janga Wendy Darling), Pyryn (Jangas Willy Wonka) ja Stellan (Jangas Wish Upon A Star) voimin. Ensin taas treenailtiin hetki leikkiä ja kontaktia ja sitten painittiin. 

Vendi ihan kieli poskella
















keskiviikkona, syyskuuta 11, 2024

Onnea 4-vuotiaille Q-kkeleille!

Neljä vuotta on hurahtanut hurjaa vauhtia näiden pentujen syntyessä vielä korona-aikana, jolloin pennunosatjia tavattiin ainoastaan ulkona. Näiden pentuaikana Liikasen Kirsi piti pentukurssin netissä, joka oli aivan loistava alku naperoille. Pentueen tyypit ovat ehtineet neljän vuoden aikana jo vaikka mitä ja asuvat harvinaisen aktiivisissa kodeissa! 

 Onnea Camou, Bruno, Mickey, Laki, Notte, Ahti, Kerttu, Usva ja Minni!

Iines-äiti

Camou

Mickey

Bruno

Minni

Jalo-isä

Laki

Usva

Ahti on metsästysreissussa


sunnuntaina, syyskuuta 08, 2024

Topin viikonlopun päätöksenä vielä VOI2 Spanieliliiton mejä-mestaruuksissa

 Pikku-Topi eli Jangas Vaahteramäen Eemeli osallistui tänään Spanieliliiton mejä-mestaruuksiin ja taisteli eilisen pitkän taipparipäivän jälkeen vielä Voi2-tuloksen 31 pistettä. Tuomarina toimi Johanna Nerdrum. Topi ja Jyrki ovat aikamoinen  parivaljakko - nassikalla on kuitenkin ikää vasta 12 kk. 




Eilen Topin veli Manu eli Jangas Ville Vallaton palkittiin ERI:llä näyttelyssä.

lauantaina, syyskuuta 07, 2024

Onnea taipumuskokeen läpäisseille Huldalle, Topille, Rillalle ja Toscalle!

 Tänään Springerspanielit ry:n taipumuskokeessa Sastamalassa oli peräti kuusi kasvattia mukana ja neljä niistä läpäisi kokeen hienosti: Onnea Hulda eli Jangas Usvaa Putkeen, Topi eli Jangas Vaahteramäen Eemeli, Rilla eli Jangas Villi Kortti ja Tosca eli Jangas Vilda Milda Matilda! Ilo eli Jangas Uusi Lempi ja Selma eli Jangas Voice of Wind pääsevät ensi kesänä koittamaan uudelleen. 

Hulda pätevänä


kuva: Anne Tervonen

Vintiöt uimamaistereina

Matkalla kokeeseen!




Wallattomien pentutreffit

 Tänään Timi eli Jangas Winnie the Pooh ja Tessa eli Jangas Wish Upon A Star olivat meillä pihassa leikkimässä ja treenailemassa. Pentujen Mickey-iskä on meillä hoidossa sen emännän nauttiessa Mickeyn Minni-siskon seurasta eteläisesä Ranskassa. Hienosti pennut osasivat jo hakea katsekontaktia, vaihtaa lelun namiin ja namin leluun sekä istua käskystä. Ja painiminen oli tietty ihan parasta. 


Tessa

Timi leikkii


Mickey-isä ja pennut







Timi kutsuu leikkiin


torstaina, syyskuuta 05, 2024

Kesän vepe-kausi loppui kauniisiin syysillan treenihin

 Eilen oltiin viimeistä kertaa kesäkaudella vepe- eli vesipelastustreeneissä. Alkukesä käytiin säännöllisesti, mutta elokuun tullen Pipin juoksut, ontuminen ja oma migreeni aiheuttivat kurjasti kuukauden treenitauon ennen kauden loppua. Onneksi päästiin maanantaina vielä mukaan treeneihin. 

Tänä kesänä on harjoiteltu avoimen luokan asioita, kun saimme viime kesänä alokasluokan ykköstulokset. Avoimessa luokassa on neljä liikettä: 

Uinti ja veneen nout0 50m metristä lähtien. Tätä on treenattu kahdella tavalla: jos jään itse veneeseen, on Pipin ollut hankala hypätä veneestä ja pari kertaa se testasi tuoda hakemansa veneen minulle kauempana olevaan veneeseen. Jos Pippi on yksin kauemmassa veneessä, ei se vielä malta olla paikallaan ilman pitäjää ja se4 saattaa uida suoraan rantaan toisen veneen ohi. Tässä liikkeessä on vielä paljon tehtävää. 

Pelastusrenkaan vienti on ollut aikamoinen murheenkryyni, mutta hiljalleen tämä tuntuu alkavan sujua. Pippi lähtee jo aika hyvin vieraan luo, mutta välillä ajatus namipurkista on niin vahva, ettei se malttaisi ottaa rengasta mukaan. On siis selätetty yksi hankaluus ja saatu toinen. Myös renkaan luovutusta veneellä pitäisi vielä harjoitella, kun nyt köysi saattaa pudota suusta veneen vieressä.

Ohjattu veneen nouto on saatu jo onnistumaan koemaisesti.

Hukkuvan nouto veneestä hypäten 50 metristä on myös onnistunut jo ihan asiallisesti ja koemaisesti, vaikka aina pieni koira ei jaksa vetää hukkuvaa maalitolppien väliin. 

Olemme olleet kolmatta kesää Raija Theocharouksen ryhmässä ja nauttineet vepeilystä :) Totti eli Jangas Tärpästikkeli on ollut pari kesää samassa ryhmässä ja suoritti tänä kesänä soveltuvuuskokeen.

Lähetys veneelle (kaikki kuvat: Raija Theocharous)


Ensin luovutus minulle...

ja sitten Päiville.

Hukkuvan kiertoa ja hakua




Välillä otettiin kevyemmin ja Pippi pääsi patukan kanssa rantaan.

Palkkapurkki Totin suussa ja Päivi roikkuu renkaissa ;)

Totti treenaa pelastushommia renkaiden kanssa