torstaina, syyskuuta 05, 2024

Kesän vepe-kausi loppui kauniisiin syysillan treenihin

 Eilen oltiin viimeistä kertaa kesäkaudella vepe- eli vesipelastustreeneissä. Alkukesä käytiin säännöllisesti, mutta elokuun tullen Pipin juoksut, ontuminen ja oma migreeni aiheuttivat kurjasti kuukauden treenitauon ennen kauden loppua. Onneksi päästiin maanantaina vielä mukaan treeneihin. 

Tänä kesänä on harjoiteltu avoimen luokan asioita, kun saimme viime kesänä alokasluokan ykköstulokset. Avoimessa luokassa on neljä liikettä: 

Uinti ja veneen nout0 50m metristä lähtien. Tätä on treenattu kahdella tavalla: jos jään itse veneeseen, on Pipin ollut hankala hypätä veneestä ja pari kertaa se testasi tuoda hakemansa veneen minulle kauempana olevaan veneeseen. Jos Pippi on yksin kauemmassa veneessä, ei se vielä malta olla paikallaan ilman pitäjää ja se4 saattaa uida suoraan rantaan toisen veneen ohi. Tässä liikkeessä on vielä paljon tehtävää. 

Pelastusrenkaan vienti on ollut aikamoinen murheenkryyni, mutta hiljalleen tämä tuntuu alkavan sujua. Pippi lähtee jo aika hyvin vieraan luo, mutta välillä ajatus namipurkista on niin vahva, ettei se malttaisi ottaa rengasta mukaan. On siis selätetty yksi hankaluus ja saatu toinen. Myös renkaan luovutusta veneellä pitäisi vielä harjoitella, kun nyt köysi saattaa pudota suusta veneen vieressä.

Ohjattu veneen nouto on saatu jo onnistumaan koemaisesti.

Hukkuvan nouto veneestä hypäten 50 metristä on myös onnistunut jo ihan asiallisesti ja koemaisesti, vaikka aina pieni koira ei jaksa vetää hukkuvaa maalitolppien väliin. 

Olemme olleet kolmatta kesää Raija Theocharouksen ryhmässä ja nauttineet vepeilystä :) Totti eli Jangas Tärpästikkeli on ollut pari kesää samassa ryhmässä ja suoritti tänä kesänä soveltuvuuskokeen.

Lähetys veneelle (kaikki kuvat: Raija Theocharous)


Ensin luovutus minulle...

ja sitten Päiville.

Hukkuvan kiertoa ja hakua




Välillä otettiin kevyemmin ja Pippi pääsi patukan kanssa rantaan.

Palkkapurkki Totin suussa ja Päivi roikkuu renkaissa ;)

Totti treenaa pelastushommia renkaiden kanssa



Ei kommentteja: