maanantaina, lokakuuta 04, 2010

Vauhtia, vieraita ja viherpihaa


Viikonloppu oli lievästi sanoen hektinen. Sairastelut ovat taaksejäänyttä elämää, mitä nyt oma häntäluuni meinaa ilmeisesti kasvaa Harrymaiseksi töpöksi, koska se kipuilee varsin ilkeästi. Niinpä Raisakin joutuu jäämään pois illan agilitytreeneistä.Todennäköisesti todellinen syy kipuiluun on pieni masuasukki, joka pistää äitinsä sisuskaluja uuteen uskoon potkimisellaan...

Aloitetaanpa kuitenkin perjantaista. Aamupäivästä meitä saapuivat piristämään Ticon emäntä Sari 1-vuotiaan Leevi-poikansa kanssa. pennut olivat aivan ihastuneita pieneen ihmiseen ja kiipelivät innolla Leevin sylissä ja Leevi halaili naperoita reippaana poikana. Iltapuolella kävi vierailulla yhden narttupennun tuleva perhe Vantaalta eli Johanna, Kia, Ida ja Jouni.
Pennut ovat viikonlopun aikana opetelleet innolla syömään "ihan oikeata ruokaa", kun ruokintakertoja lisätty ensin kolmeen ja sitten sunnuntaina neljään. Ruokalistalla tänä viikonloppuna on ollut seuraavaa: 
- porkkana-riisi-ohrapuuroa, rypsiöljyä ja jauhelihaa
- pentu-Neuta
- Eukanuban lammas-riisi penturuokaa ja AB-piimää
- hirmuisen paljon äidinmaitoa
- hippunen C-vitamiinia kunakin päivänä.

Koko porukka tuntuu tulleen ahneudessa äitiinsä ja ruoka maistuu. Tosin pennut ovat selvästi sitä mieltä, että ravintola, jossa on tungos on varmasti paras paikka. Vaikka kuppeja annetaan kolme, tuntuu aina yhdellä kupilla olevan kaikkein pahin ryysis. Olen myös alkanut kutsua pentuja kupille kahdella lyhyellä pillin vihellyksellä ja naperot tulevat minkä tappijaloistaan pääsevät.

Sisäsiisteys tuntuu olevan näillä pienillä veressä. Heti herättyään ne suorastaan juoksevat papereillee pissalle ja kakat tulevat joko papereille tai varsin ärsyttävästi koiranpedin alle. Koiranpeti on tietysti nukkumapaikasta katsoen kauimmassa nurkassa, joten sinnehän pienet riiviöt haluavat tietysti asioille. Lilja tuntui olevan jossain vaiheessa pieni vastarannan kiiski, joka kakkasi ja pissasi ihan mihin halusi... Siivoamista ja kakan hajua alkaa riittää ihan omiksi tarpeiksi. 

Pienet agilitykoiran alut ovat saaneet jatkaa tutustumista putkeen. Sieltä ne sujahtavat läpi kuin vanhat tekijät ja kurkistavat välillä putken keskellä olevasta aukosta ulos. Pentujen mielestä jauhelihan kanssa putken harjoittelu on hurrjan hauskaa! 


Lauantaina päästiin Raisan kanssa agilitytreeneihin aamusta ja iltapäivästä tuli virailemaan niin ystäväni Taru kuin tuleva urospennun omistaja Mari Jannin kanssa. Janni otti pennuista 4-viikkoiskuvat ja päivitän ne kotisivuille, kunhan saan ne ensin Jannilta.

Sunnuntaipäivän koittaessa vieraita vilisi. Järvenpään perhe kahden suloisen poikansa kanssa Tampereelta, Riina ja juha Jyväskylästä, Jaana Klaukkalasta ja Paula Kirkkonummelta. Kaikki pienten riiviöiden tulevia omistajia. Lisäksi Kaj ja Katri poikkesivat pentujen isotädin Yangan (Jangas Bending the Rules) kanssa. Yanga on yhtä ihana kuin aina ennenkin, vaikka on kuulemma rauhoittunut kovasti näin seitsemän vuoden iässä. Yanga odotti kiltisti pihassa Kaj:n takin päällä ja sai palkkioksi kantaa isännän lakin autolle. Yanga ei kuulemma remmiä juuri koskaan näekään, koska se kuuliaisena tyttönä voi seurata isäntää joka paikkaan vapaana. Aivan hurmaava vasta hieman harmaantunut koiraneito tuo Yanga :) 


Pennut pääsivät myös ensi kertaa ulkoilemaan sunnuntaina. Vaikka ruoho oli vielä hieman kosteata yön sateiden jäljiltä oli pennuilla kova vauhti ja runsaan vartin ne jaksoivat pihalla peuhata. Myös kakat ja pissat tulivat ongelmitta ulos. Pihalla oli hauska tutustua kukkaistutuksiin, ruukkuihin, kivetykseen, kasveihin ja tulla tietysti ihmisten jalkoihin myös huomiota hakemaan. Kun pentujen jalat alkoivat kastua ja niille tuli hieman vilu, oli aika siirtyä sisätiloihin. Tänään jatkettiin seuraavalla ulkoilurupeamalla ja tästä lähin on tarkoitus ulkoilla aina, kun ilmat sallivat. 

Ei kommentteja: