torstaina, lokakuuta 18, 2012

H-pentue viikon iässä

Ensimmäinen viikko pentujen kanssa on kulunut todella nopeasti: pienet edelleen vain nukkuvat ja syövät ja ovat lähes koko ajan tyytyväisiä eloonsa. Essi hoitaa vauvojaan hienosti, vaikka malttaa jo käydä pissalenekillä ja on oppinut pyytämään halutessaan päästä pihalle asioilleen. Pikku-Stara on aiheuttanut hieman huolta, kun neidin painon nousu pysähtyi yllättäen toissapäivänä, mutta nyt on taas painoa alkanut kertyä. Koitamme katsoa, etteivät isommat sisarukset työnnä pientä pois nisiltä suuremman "etuoikeudella". Kaksi pennuista on jo ehtinyt kaksinkertaistaa painonsa näin aikaisessa vaiheessa: nämä ovat tumma poika ja Spot. Pentujen koditkin ovat alkaneet selvitä, toisen pojan koti on vielä epävarma ja näyttäisi siltä, että toinen sijoitusnarttu kaipaisi vielä omaa kotia.

Valparnas första vecka har gått lungt: valpar bara äter och sover. Essi sköter om valparna exemplariskt och hon tycks ha mycket mjölk. Alla andra valpar växer väldigt snabbt, men lilla-Stara har blivit lite efter syskonen. Första valparna har redan hunnit fördubbla sin födelsevikt: de är Spot och den mörka pojken.

Tässä ensin pojat/ först pojkar: 
Tumma poika / Mörk pojke 725 g
Täyttä höyryä eteenpäin
Herra Liituraita 743 g


 Sitten tytöt / sedan flickor: 
Blondiini 556 g

Blondin
Brunette 752 g

Spot 709 g
Spotin ns. viides varvas näkyy takajalassa/s.k. femte tån syns
Stara 459 g
Staralla on hauska osittain ruskea poski
Silmukka 586 g
Silmukka salaman välkkeessä
 Raisan kanssa käytiin aamupäivästä tokoilemassa Riitan opissa. Ruudun kanssa saadan jatkaa harjoituksia (välillä erikseen merkkiä, ruudun paikkaa, loppua jne sekä kokonaisena liikkeenä). Ohjattuun noutoon merkin vahvistusta pallon heitolla, Raisan ei tulisi olla niin kovin pätevä ja arpoa itse, kummalle puolella se haluaa lähteä noutamaan. Luoksetuloissa seisomiset olivat parantuneet siihen malliin, että oli aikas paljon ennakointia ilmassa... Ekan kerran jälkeen kohtuuhyvin. Tunnaria saadaan harjoitella vain vähän tuoksuvalla kapulalla, jotta Raisa luottaa nenäänsä.

Ei kommentteja: