sunnuntaina, elokuuta 25, 2013

Agiliitoa koko viikon edestä

Tällä viikolla olen ollut itse flunssassa ja olen poikennut Ojangossa vain talkoilemassa ilman koiria, mutta kasvatit omistajineen ovat kisailleet ahkerasti. Tiistaina aloitettiin HSKH:n 30-vuotisjuhlaviikot lasten agilitykilpailujen merkeissä. Siellä menestyivät hienosti sekä Kamu Jangas Four-Leaf Clover ja Roosa Hovikorpi 11-14-vuotiaiden sarjassa saaden nollatulokset ja sijoittuen toiseksi sekä Pipsa Jangas Easy Peasy ja Johanna 7-10-vuotiaiden sarjassa päästen nollatuloksella kolmannelle palkintopallille!! Upeaa osaamista nuorilta ohjaajilta :D

Keskiviikon epiksissä Kamun ja Roosan puhti meinasi hieman loppua kesken, kun ratoja tuli kahdelle illalla yhteensä neljä, mutta he pääsivät yhtä kaikki kunnialla maaliin. 

Tänään kisailemassa olivat Pihla Jangas Gale Wind ja Eve Moilanen saaden 10 vp:n tuloksen hyppyradalta ja kolmossijoituksen medi-1 luokasta. Myös Ella Jangas Elli-Velli ja Tiina Rytkönen olivat eilen suorittaneet vauhdikkaat ja iloiset radat, joskaan kuulemma tulokset eivät päätä huimanneet .Tänään Ellalle ja Tiinalle puolestaan Medi-2 hyppyradalta yliaikanolla (lisää voi lukea Ellan omasta blogista). Kyllä ne oikeatkin nollat ovat pian tulossa tällä menolla :) Jangas Easy Peasy Pipsa on ollut kisaamassa myös isännän kanssa maksien kolmosluokassa ja viime viikkojen paras tulos on ollut 5 vp ja pienellä yliajalla sekä sijoituksella 5. Pipsankin blogista voi lukaista tarkempaa kisaselostusta.

Onneksi olkoon kaikille menestyjille ja eritoten nuorille reippaille ohjaajille!

Ronja eli Jangas Hissun Kissun pääsi eka kertaa taipumuskokeeseen viime torstaina, mutta haku ei tällä kertaa 10-neitokaisella mennyt läpi. Muut osiot olivat kuulemma menneet todella hienosti! Tuomarina Ronjalla toimi Taru Kalkkila ja kokeeseen osallistuneesta 17 koirasta vain 7 läpäisi kokeen... Tässä tulee arvostelukin:

Sosiaalinen käyttäytyminen: Rauhallinen nuori narttu, suhtautuu hyvin ihmisiin ja toisiin koiriin. Hyväksytty.

Haku ja laukaus: Alkuun Ronja lähtee hakuun, mutta palaa pian ohjaajan luo. Kehoituksista koira irtautuu hetkeksi, mutta palaa taas ohjaajan luo. Laukauksesta pysähtyy, tulee ohjaajan luo, tekee pieniä lenkkejä. Haun pitäisi olla laajempaa ja itsenäisempää. Hylätty.

Jäljestys: Hyvin ohjattu lähtö. Ronja jäljestää jälkitarkasti maavainua käyttäen. Kulma hieman oikaisten. Tulee linnulle, nuuhkii sitä. Hyväksytty.

Vesityö: Noutaa käskystä riistapukin, tuo sen rantaan. Ohjaaja menee vastaan ja saa riistapukin. Hyväksytty.

Tottelevaisuus: Koira tottelee hyvin ohjaajaa. Hyväksytty.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Koiralla ja ohjaajalla hyvä yhteistyö. Tänään vain haku tuotti vaikeuksia. Lisää treeniä niin koiran haku paranee.


Kokonaisarvostelu: Hylätty.

Meillä on kotona ollut hieman rauhallisempaa, kun Lotte vietti jo runsaan viikon Sintun luona. Nyt neiti tuli vielä näyttelyä ja ensi lauantain TOKO-kokeita ajatellen meille viikoksi ja lähtee sitten kokeista takaisin "uuteen" kotiin. Raisan kanssa TOKO-treenailu on jäänyt aika vähiin flunssani ja äänen menon takia, mutta nyt olemme taas viikonlopun aikana hieman ryhdistäytyneet. Tosin tunnari saatiin jon kokonaan pilattua, kun kesken treenien juuri Raisan noukittua oikean kapulan tuli pikkupoika täyttä vauhtia pyörällä kiihdyttäen muutaman metrin päästä ja se oli tytölle liikaa. Nyt palattiin taas ihan alkeita vahvistamaan... Turhauttavaa, mutta ihan noin suurta häiriötä ei Raisa kestä. Häiriökurssilla torstaina muiden käskyttäminen on se vaikein pala, sen sijaan muita ihmishäiriöitä, kuten huppupäitä, sateenvarjoja, kentällä makoilijoita, jossain määrin ohi konttaajia, puhelimeen höpöttäjiä ja ontuvia koetoimitsijoita, neiti kestää varsin hyvin. Raisa on niin kiltti, että se tottelee kaikkia käskyttäjiä ;)

Ei kommentteja: