keskiviikkona, heinäkuuta 16, 2014

Treenailua ja biosensoria

Pentulaatikossa pienet pojat kasvavat koko ajan suuremmiksi marsuiksi. Tänään painoa oli kertynyt jo noin 800 grammaa ja pojat ovat niin jänteviä pötkylöitä, ettei punnitsemisesta meinaa tulla mitään. Eiköhän huomenna ole jo syntymäpainokin (lähes) tuplaantunut tällä menolla. Pennut tässä vaiheesa vain syövät ja nukkuvat. Ja nukkuvat ja syövät. Mahat ovat pulleat ja pennut hiljaiset ja tyytyväiset, kuten tässä iässä kuuluukin. Huomaa taas, että on kesäpennut, kun ne nukkuvat erillään. Talvella pennut tuntuvat hakeutuvat yhteen myttyyn, mutta kesällä ne kuumissaan ovat eri puolilla laatikkoa. Bio sensor-ohjelmakin aloitettiin kolmen päivän iässä poikien kanssa ja välillä pistetään kyllä vastaan mokomaa käsittelyä. Lisää tietoa siitä löytyy seuraavasta linkistä: 
http://jangas-kennel.blogspot.fi/2010/09/bio-sensor-ohjelma-alkoi-taas.html

Pallerot kiitävät jo nisille
6 vuorokauden ikäisinä
  Essikin malttaa viimein lähteä muutaman kerran päivässä pentulaatikosta ulkoilemaan talon ympäri taluttimessa ja se malttaa käydä pihallakin pikaseltaan. Lenkeistä on turha vielä puhua, kun heti asioiden hoitamisen jälkeen mammalla on kova kiire kotiin.
Messi päällä, Jack alla
vierekkäin uinumassa
Jack päällä, Messi alla
Äidin kainalossa on turvallista olla

  Eilinen päivä meni agilitytreenien, mansikkahillon teon ja trimmauksen parissa.  Agilityssä Zelda on ihan mieletön tapaus, jolla on nopeat hoksottimet ja jalat. Ronja on saanut koko ajan vauhtia lisää ja F-pentueen veljekset Piko ja Kamu ohjaajineen alkavat jo hallita hankalampiakin ohjausjuttuja. Raisan kanssa olemme treenaillet tokoa aikas aktiivisesti viime viikkoina, kun olemme saaneet koepaikan. Ohjattu nouto on edelleen hieman tuskallinen, ruutu vieläkin epävarma liike ja paikalla istuminen menee hyvin yksistään, mutta emme ole päässeet sitä harjoittelemaan muiden koirien kanssa ja se aiheuttaa hieman jännitysmomenttia. Sinänsä varmuus paranee koko ajan, mutta kesäkuumalla Raisa ei ole ihan virmakka oma itsensä, vaikkei se sentään treeneissä laahustakaan. Ohjatussa noudossa neitokainen lähtee hyvin vasemmalle kapulalle, mutta oikealle kapulalle mennessä kääntyy hassusti oikean ja keskimmäisen väliin ja siitä oikean löytyminen näyttää hieman epävarmemmalta. Huomenna on tarkoitus tehdä verijäljet Raisalle ja siskopojalle Pikolle ja viikonloppuna on tiedossa sekä tokoilua että näytelmää. Nyt alkaa olla ihan kesälomalainen olo, kun aivot on laitettu narikkaan, päivät menevät ihan sekaisin ja tuntuu olo jo levänneeltä.

Ei kommentteja: