keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2016

K-pentujen nimiäiset

Eilen  Arja kävi siruttamassa naperot viiden viikon iän kunniaksi. Tällä(kin) kertaa pennut on nimetty emänsä mukaan. Viiman virallinen nimi on Jangas Gone with the Wind eli Tuulen viemää ja siitä syystä jälkikasvu sai nimensä kirjojen mukaan mammansa tavoin.Niina poikkesi samalla kertaa ja saimme otettua myös uudet seisotuskuvat.

Aloittakaamme suomalaisesti klassikosta, joka on tullut tutuksi myös elokuvista: Komisario on siis Jangas Komisario Palmu. Taattua Mika Waltaria, tuo komisario pystyi selvittämään mitä kinkkisemmät murhat kunnialla.
Jangas Komisario Palmu



"Världens bästa Karlsson" on tietysti Jangas Karlsson på Taket eli suomeksi Katto-Kassinen. Lastenkirjojen hurmaavia sopivan pulleita sankareita Astrid Lindgrenin tyyliin. Tätä meillä on luettu aika paljon iltaisin. Karlsson tosin saa sotkettua monet asiat, mutta on aina ystävällinen ja hauska.
Jangas Karlsson på Taket



Kolmannen kohdalla nimivaihtoehtoja oli muun muassa King Lear (hulluksi tullut kuningas ei kuitenkaan sitten houkuttanut), mutta lopulta hänet nimettiin Jangas Knight in Shining Armor. Täytyy sanoa, että tässä tapauksessa nimi oli hauska ja oli kiva löytää kirja, joka kantoi nimeä ;)

P.S. Nimi vaihtui myöhemmin erinäisistä syistä
http://jangas-kennel.blogspot.fi/2016/04/ei-siita-tullutkaan.html
ja lopulta Knight sai nimen Knight of Can-A-Lot.
Jangas Knight In Shining Armor

Tytöistä klassikkokirjan Kamelianainen (Dumas nuorempi) mukaan on tietysti nimetty Kamelia eli Jangas Kameliadamen. Opuksen luin lukioaikana ja olin vaikuttunut. Siinä vaiheessa ruotsin kieli oli vielä hakusessa, mutta opinpahan ainakin tusinan verran synonyymeja prostituoitu-sanalle... Joista en varmaan muista enää juuri mitään tässä vaiheessa.

Jangas Kameliadamen

Astrid Lindgren on myös tytöissä innoittajana ja Kajsa on Jangas Kajsa Kavat eli ilmeisesti suomeksi "Tiina Tomera". Jep jep. Kajsan kanssa ollaan melkein kaimoja.
Jangas Kajsa Kavat

Muutama vuosi sitten pyöri elokuvissa Kate Reddy - täydellä teholla yötä päivää, josta on alunperin tehty kirja. Katesta tuli virallisesti Jangas Kate Reddy. Tässä nimen valintaan vaikutti tietysti isomummun mummu Kati, joka oli ensimmäinen äärimmäisen rakas walesini :)
Jangas Kate Reddy


Viimeisenä oli taas tuollainen "kiva nimi, onpa sillä nimellä kirjakin kirjoitettu"-tyyppinen ratkaisu eli Jangas Kiss And Make Up on tietty Kiss.
Jangas Kiss And Make Up


Ei kommentteja: