keskiviikkona, maaliskuuta 09, 2016

Pennut ovat jo ehtineet kahden viikon ikään

Kahden viikon rajapyykki ylitettiin eilen pentujen Wilma-mummun 7-vuotispäivänä. Tässä iässä pennut ovat saaneet silmät auki, vaikka hereillä ollaankin vain hyvin lyhyitä aikoja. Korvat alkavat olla auki, vaikka eivät nuo tunnu juuri vielä ääniin reagoivan - kai meillä on aina korviahuumaava meteli ;) Ryömiminen on muuttunut sellaiseksi, että masu nousee jo maasta, kai joku sitä voisi kutsua kävelyksi, mutta se mielestäni muistuttaa eniten lasten konttausta - jotain ryömimisen ja kävelyn välimaastosta. Kiire nisille on kova ja hetkessä ovat koko porukka hännät tanassa juomassa oman maitohörppynsä. Viima yhä edelleen viettää lähes kaiken aikansa pentujen kanssa, usein vain makoillen ja jälkikasvuaan ihastellen. Kirsut ovat saaneet lähes läpeensä mustan värin, joskin muutamalla on vielä pieniä vaaleanpunaisia laikkuja. Masut ovat pulleat ja pennut hiljaisia.
Koko lauma yhdessä kasassa.

Kahden viikon kunniaksi pennut saivat ensimmäisen Canex-matokuurinsa, kun Viima syö kolme päivää Axilur-matolääkettä samaan aikaan. Rauha maassa ja kaikilla hyvä tahto. Näin se pitää ollakin tässä vaiheessa, riiviöviikot vasta odottavat tulevaisuudessa.

Hauska odottaa tulevia viikkoja, kun pentujen luonteet alkavat erottua. Nyt viime päivinä pennut ovat olleet muutaman minuutin touhuissaan pentulaatikossa ennen Viiman saapumista ja touhottaneet huterilla koivillaan maailmaa katsellen. Nisille ne kuitenkin etsiytyvät samoin tein ja nukahtavat sitten saatuaan tukevan maitohörpyn.

Tässä vielä kuvat koko jengistä kahden viikon iässä.

Knight on ensimmäinen, suurin ja mahtavin, vaikka onkin vielä kovin pieni ;)


Askeleet ovat tässä iässä vielä hieman haparoivia


Komisarion väri on uskomattoman tumman punainen, virkamiehellä tuleekin olla solmio kaulassa.
Liikkeelle haluaa tämäkin poika...





Karlsson on saanut ihan mustan kirsun.

Kakkaaminenkin onnistuu ihan itse




 Tytöistä Kamelia avasi silmänsä ensimmäisten joukossa.





Kiss on joukon pienin, vaikka paino tuplattiinkin ihan poikien tahdissa.




Katen pilkku päälaella on mennyt jo lähes umpeen.
Tämä tyttö ei juuri malttanut paikalla pysyä


Kajsa on tytöistä kookkain.




Ei kommentteja: