sunnuntaina, syyskuuta 11, 2016

Lotesta springereiden TOKO-tulokas ja -mestari!

Meillä kummatkin tytöt Raisa ja Essi oli ilmoitettu tottelevaisuuskokeiisin peräkkäisinä viikonloppuina, kun olemme treenaanneet ahkerasti muutamaa kesäkuukautta lukuunottamatta koko vuoden (Sebastianin puhjennut diabetes ja kesäkuumat aiheuttivat muutaman kuukauden tauon). Valitettavasti kummallakin alkoi juoksu alkuviikosta (tai viikonloppuna) ja siihen kariutui koehaaveet. Kysyin loppuviikosta Sintulta Lottea lainaksi ja hain neitokaisen meille viiden maissa eilen. Olemme treenanneet kolme vuotta sitten silloista alokasluokkaa ja saaneet Loten kanssan kaksi ALO1-tulosta. Tässä välissä ovat säännöt muuttuneet enkä ole tyttösen kanssa treenannut. Liikkeestä maahanmeno oli vähän ruosteessa, kapulaan Lotte ei olisi illalla halunnut koskeakaan, kauko-ohjauksen pohjia oli tehty kolme vuotta sitten, avohyppyä tehty kait kerran viime talvena hallissa, yksitellen käskyttämistä on taidettu treenata kerran. Eli soitellen sotaan mentiin, mutta ei se silti ihan huonosti mennyt...

Jangas Elin Kelin Klot: tuloksena oli ALO2 eli 151,5 pistettä ja Springerspanielit ry:n TOKO-tulokas kiertopalkinto :) Tuomarina toimi Harri Laisi ja koe järjestettiin Tuusulassa vuosien varrella aika ruohoittuneella kentällä. Koska springerikisaajia oli vain vaatimattomat kaksi (valitettavasti on tulut paljon alas huippuvuosien yli kymmenestä osallistujasta), eikä voittajassa tullut tulosta, sai Lotte myös TOKO-mestarin kiertopalkinnon ja Rockyn kipon.
kuva: Mirka Saarentaus

Jos olisin jaksanut lähteä eilisiltana kentälle koittamaan estettä, olisi todennäköisesti saatu ykköstulos. Nyt hyppy nollattiin, kun Lotte oli ihan ihmeissään mokomasta telineestä. Illalla ehdittiin tehdä aika paljon tilnateen pelastamiseksi ja harjoiteltiin kauko-ohjaus aikas asialliseksi, kapulan pitäminen saatiin muutaman kerran onnistumaan, seuraamiseen saatiin takaisin napakkuutta, käskytyksistä Lotte oppi karsimaan Stigin ja Sebastianin käskyt ja luoksetulotkin sujuivat laukalla perusasentoon.


Pisteitä tuli seuraavanlaisesti:

Paikalla makaaminen ryhmässä 10
Estehyppy 0
Kauko-ohjaus 8 (toinen käsky istumiseen ollessani kahden metrin päässä)
Luoksetulo 8,5 (ravilla luo ja pieni ylimääräinen kierros takaani ja siitä huomautus perusasentoon)
Seuraaminen 8 (Lotte skarppasi varsin hyvin tässä kohtaa)
Liikkeestä maahan 8 (alussa jäi hieman jälkeen, maahanmeno olisi voinut olla nopeampi)
Noutoesineen pitäminen 7 (pudotti viimeisellä sekunnilla ja hieman pureskeli/vaihtoi esineen asentoa suussa)
Kokonaisvaikutus 8

Lotesta hieman näkyi treenamattomuus eikä se ollut niin skarppina kuin aikanaan, mutta olosuhteisiin nähden tosi hieno suoritus pätevältä tyypiltä!

Ei kommentteja: