maanantaina, heinäkuuta 03, 2023

V-pentue toiveissa

 V-pentuetta toivotaan elokuulle ja tässä tulevien vanhempien esittelyä. 

 Jangas Rämäpää Penny eli Windy on 2,5-vuotias aktiivinen ja reipas walesineito, joka harrastaa emäntänsä Tonjan kanssa aktiivisesti. Windy on agilityssä vauhdikas ja pätevä tyyppi ja heillä on 0-tulos mölliradoilta. Virallisia kisoja ajatellen pujottelu on vielä hieman kesken. Neitokainen on käynyt kahdesti näyttelyssä: tuloksina KP pentuluokassa ja ERI nuorten luokasta. Taipumuskoe selvitettiin kertalaakista, keskellä helteistä heinäkuuta ja MH-luonnekuvaus suoritettiin viime syksynä. Windy on luottavainen ja sosiaalinen ihmisiä kohtaan, se selviää peloistaan kunnialla, leikki jonkin verran, joskin muiden pelotteiden jälkeen säpsähti laukauksia. Sekä taipumuskokeessa että mejä-kokeissa se on ollut paukkuvarma. Mejä onkin ollut koirakon pääasiallinen laji ja millaisin tuloksia he ovatkaan saaneet: kolme koetta, kolme ykköstulosta (2x avo1 ja Voi1) ja kaikki huippupisteillä 48-49 pistettä (maksimi 50 pistettä)!   

Windy on vauhtipakkaus, jota on hidastanut vain alle 1-vuotiaana sairastettu kennelyskä, joka vaati eläinsairaalassa hoitoa ja antibiootit sekoittivat mahan toipumisen jälkeen. Luusto on kuvattu ja terve (lonkat A, kyynärät 0, LTV0, VA0), samoin kuin sisaruksillakin. Silmät ok, mutta muutamia ripsiä silmään päin (distiachis). 



Windy on ollut ilmiömäinen jälkikoira :)

Pitkästä aikaa astutusmatka Ruotsiin oli mahdollinen ja monen mutkan kautta sulhaseksi valikoitui mielestäni hieman turhankin nuori, mutta aivan hurmaava uros Ante eli Smörsoppens Royal Fortune. Ante on miellyttävä luonteeltaan, walesiksi kohtuullisen rauhallinen ja harkitsevainen. 

Nuoresta iästään huolimatta Antella on jo CERT ja res-CERT näyttelyistä Ruotsista ja hyväksytty jäljestämiskokeen taipumuskoe kotimaassaan. Sillä on B-lonkat ja terveet silmät. Anten viralliset tulokset löytyvät mm. Ruotsin Hunddata. Jäljestäjän taitoja isänkin takaa tulee todistettavasti, kun Anten emä on Ruotsin jäljestämisvalio (SE VCH). 



Pentueen sukusiitosasteen laskeminen on tässä vaiheessa vaikeata, kun vanhemmat ovat eri maista, mutta sen pitäisi olla hyvin alhainen (kuudesta polvesta löysin yhteisen sukulaisen Hillpark Roller Coaster 5. ja 6.polvesta).

 Pennut toivoisiin taas aktiivisiin ja harrastaviin koteihin, emän sisarusparven tuntien ne kaipaavat paljon tekemistä, mutta ovat aina innolla mukana kaikessa touhussa :) Toivoisin saavani useita pentuj pääkaupunkiseudulle, koska nautin pentujen tapaamisesta myös luovutusiän jälkeen ja niiden kasvun ja kehityksen seuraamisesta. Tarkoitus on  järjestää pentutreffejä ja yhteistreenejä näillekin naperoille aiempien pentueiden tapaan. Haluaisin taas jättää muutaman narttupennun sijoitukseen lähiseudulle.

Ei kommentteja: