sunnuntaina, syyskuuta 11, 2011

Sakke läpäisi taipumuskokeen :)

Sakke eli Jangas Eager-Beaver suoritti taipumuskokeen hyväksytysti hienosti heti ensimmäistä kertaa osallistuessaan :) Äetsässä kokeen tuomaroi Mervi Jakkila ja Sakkea ohjasi isäntä Janne Hakala. Sakke onkin oikea monitoimikoira: se toimii syksyisin isäntänsä metsästyskaverina ja lisäksi ympäri vuoden Siiri-tyttären näppäränä parina agilityssä ja näyttelyissä. Saken hyväksytty koe ei siis ollut yllätys, kun koiraskoira toimii käytännön töissäkin. Onneksi olkoon! Sakke oli jo pentueensa viides kokeen hyväksytysti suorittanut Lotten, Ellan, Pipsan ja Essin jälkeen :)
Sakke taipumuskokeen jälkeen
Kyllä tätä arvostelua kelpaa lukea:


SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN:

Sakke suhtautuu iloisesti ja ystävällisesti vieraisiin ihmisiin ja koiriin


HAKU JA LAUKAUS:

Haku sopivan laajaa, ohjaajan molemmin puolin risteilevää. Laukauksesta innostuu. Ohjaajan ja koiran yhteistyö upeaa katseltavaa


JÄLJESTYS:

Jäljestys varmaa työskentelyä, loppuosalta liian vauhdikasta. Ohittaa kaadon, mutta palaa jäljelle sekä kaadolle itsenäisesti


VESITYÖ:

Ui mallikkaasti ja noutaa riistapukin maalle.


TOTTELEVAISUUS:

Tottelevainen koira


YHTEISTYÖ JA YLEISVAIKUTELMA:

Iloinen, rohkea springeripoika, jonka työskentelyä ohjaajan kanssa voi vain ihailla

Näin isoja Wilman pennut jo ovat
Sitten taas pikainen päivitys penturintamalle. Pennut alkavat olla äärettömän söpöjä nappisilmiä, jotka leikkivät, haukkuvat, tarttuvat hampaillaan kuonoista ja jaloista kaveria ja kiipeävät syliin aina hereillä ollessaan. Hereillä tosin ollaan vain kymmenisen minuuttia kerrallaan, mutta heti naperoiden herätessä parkkeeraan yleensä itseni pentulaatikkoon niitä lällyttämään ja ihastelemaan.



Sauli katselee tarkkaavaisena

Naperoiden menosta on vaikea saada tarkkoja kuvia ilman salamaa

   Eilen myös Wilman perhe kokonaisuudessaan kävi meillä kylässä ja kyllä Wilmalla olikin paljon kerrottavaa perheelleen. Se istui ja vinkui selittäen pihalla varmaan viisi minuuttia ja kertoi selkeästi pentujen syntymästä ja niiden hoitamisesta ja muusta elämästä. Aika liikuttava tapaus. Pentujaan Wilma esitteli Hannulle, Annelle, Maijulle ja Liisalle ylpeänä. Anne harmitteli Wilman ekaa taipumuskoetta, jossa haku ja jälki menivät läpi ja uimaosuudella Wilma ui ja toi pukin rantaan noin puolen metrin päähän, mutta Anne ei tiennyt saavansa ottaa riistapukin vedestä... Harmittavaa, mutta niinkin voi käydä ekakertalaisille ;)
Kaulus-Kalle ja Pampula

Leikkiä lyödään jo kovasti
Olen saanut otettua pennuista myös muutaman videon, joita voi käydä katsomassa seuraavasta linkistä: 
http://www.youtube.com/watch?v=3ws9FqRHUiM
Sekamelska pentuja
Ihan lähekkäin

Ei kommentteja: