sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2017

Tervetuloa maailmaan M-pentue!

Sandyn lämmöt laskivat jo perjantaina ja koko eilispäivän odottelin pentuja - turhaan. Synnytys edistyi hyvin hitaasti, vasta eilen kunnolla tyhjeni maha iltaa kohti, Sandy oli hyvin rauhallinen, mitä nyt lenkkeillessä aina puolivälissä alkoi läähätellä ja petaili muutaman kerran pentulaatikossa. Vasta illalla nuoren väen siirryttyä unten maille alkoi tytöllä olla selvästi paha olo: se vaihtoi paikkaa, läähätti ja nuokkui silmät lurpsuen, ihan niin kuin minäkin sohvalla. Kahden jälkeen en saanut enää edes torkuttua, kun Sandy oli selvästi levoton. Neljän aikaan aamuyöstä neidin ulkoiltua pihalla irtosi limatulppa eli pentulaatikkoon tuli hieman väritöntä nestettä.
Sandy esikoisensa kanssa

Napakat supistukset alkoivat ja pian pentu tuntui pimpsan yläpuolella, mutta itse pimpsa oli niin pieni ja kireä, ettei pentu meinannut mahtua ulos. Marjukka-parka (jonka ainoa synti oli myydä minulle kantanarttuni Kati melkein 20 vuotta sitten) sai puhelun aamulla kello viisi. Uskon vahvistuksen ja ohjeiden avulla kuitenkin selvisimme kotona. Jouduimme auttamaan pientä mäessä: ensin kuono, sitten pää, olat ja lopulta koko pentu syntyi supistusten tahdissa vetäessä. Jo ollessaan emän sisällä tämä sisukas pikkuneiti näytti kieltä kasvattajatädille. Synnytystä ei suinkaan helpottanut se, että pentu painoi 421 grammaa syntyessään lopulta klo 6.30. Tytöllä on soma Llanharran spot päälaella ja kaksi pilkkua olalla. Vauhtia riittää jo heti alkuunsa.
Sandyn esikoinen


Sen jälkeen siskolikka tulikin huomattavasti helpommin perässä jo kello 7.15. Tällä tytöllä oli painoa 350 g. Pikkutytöllä oli hassusti kipristyneet varpaat takana, mutta muuten ihan normaalin oloiset takatassut. Kuulemma näitä aina joskus syntyy ja ne suoristuvat yleensä muutamassa päivässä. Jumppaamalla saa varpaat ihan normaaliin asentoon.


ja toiseksi syntynyt tyttö

Odotin pientä pentuetta, ja tällä kertaa ilokseni tuli kaksotytöt. 
Vastasyntyneet mamman kainalossa
Synnytyksen jälkeen odottelin vielä hetken varmuuden vuoksi, mutta kohtu tuntuu tyhjältä, Sandy on rauhoittunut hoitamaan pentuja ja kummatkin tytöt tissittelevät tiiviisti. Nyt laitettiin vielä vetped alustaksi pentulaatikkoon. Eli tällä erää kaikki hyvin :)

P.S. Puolen vuorokauden iässä tytöt ovat tyytyväisiä palleroita.

ensimmäisenä syntynyt

toisena syntynyt


Aikanaan Täplä eli Jangas Behaving Badlyn synnytyksessä oli samanlainen tilanne, että esikoinen Nuppu oli syntymässä, mutta ei meinannut mahtua ulos. Silloin pennut olivat onneksi aavistuksen pienempiä ja ensimmäisen pennun jälkeen väliliha repesi ja loput pennut syntyivät hyvin helposti. Paavo jopa ulos, kun kävin Täplää ulkoiluttamassa.

Ei kommentteja: