Pentuja

Meillä pentuuunnitelmat ovat tällä hetkellä hieman auki. Ilmeisesti Nuoli eli Jangas Opportunity astutetaan loppuvuodesta, mutta mahdollisesti pentuja tulisi jo ennen sitä. Haaveilemme edelleen Manua tämän vuoden pentueen isäksi...

-----


Isäksi tullee komea ja rohkea "Manu" eli Elonkerjuun Vihreän Akaatin Metsästäjä. 3-vuotias Manu on suorittanut taipumuskokeen ja MH-luonnekuvauksen rohkean ja kohtuullisen leikkisän koiran paperein sekä palkittu näyttelyissä SERTillä.  Ilokseni tuleva isä on ollut perusterve, lisäksi lonkat A, kyynärät 0 ja silmät ok. Manu KoiraNetissä.

Näin Manun omistajat kertovat pojasta:

"Manu on kolmevuotias perusterve uros. Hän on rauhallinen, lempeä, rohkea ja hyvän itsetunnon omaava poika. Manu oppii helposti mitä vain, ja nauttii paljon yhdessä tekemisestä. Manu rakastaa perhettään yli kaiken. Perheeseen kuuluu myös yksivuotias springerspanieliuros Leo.

 

Manu on rakenteeltaan maskuliininen ja vahva, erityisesti sen suuret tassut herättävät ihastusta. Manu on pärjännyt näyttelyissäkin varsin hyvin, vaikka esiintymiskertoja ei olekaan takana kovin montaa. Sertikin löytyy jo ansioluettelosta.

 

Spanielien taipumuskokeen Manu läpäisi heti (harjoittelematta) ensimmäisellä kerralla. Se nauttii metsässä vapaana juoksemisesta. Metsällä Manun hakutyöskentely on esimerkillistä. Manua kiinnostavat kaikenlaiset eläimet, mutta linnut ovat sen erityinen kiinnostuksen kohde.

 

Manu asuu Helsingissä Kalasatamassa, jossa on paljon koiria ja ihmisiä. Manu on mallikelpoinen kaupunkilainen, ja se nauttii kaupungin elämän seuraamisesta. Usein lenkeillä se haluaa istahtaa puistoon, kahvilaan tai meren rantaan katselemaan ohikulkijoita, maisemia ja lintuja. Se kohtaa kaikki vastaantulijat ystävyydellä ja itsevarmuudella. Manu pitää erityisesti labradorinnoutajista, pentukoirista ja lapsista. Manu on kokenut koirapuistossa kävijä. Sieltä ovat löytyneet monet leikkikaverit, kuin myös rakkauden kohteetkin.

 

Manu on myös intohimoinen mökkeilijä. Automatkat eivät ole sen suosikkiaikaa, mutta sen kestää, kunhan lopulta päästään perille. Mökillä Manu pysyy omalla tontillaan, viettäen aikaansa laiturilla istuskellen, uiden ja ympäristöä tarkkaillen, ja odottaen josko pian pääsisi taas veneen kyytiin. Veneily on Manun mielestä mahtavaa.  Veneessä Manu istuu mieluiten keulassa, korvat tuulessa hulmuten.  Manu on hyvä uimari, ja sitä usein huolettaakin emännän uimataito.

 

Manun (ja Leon) elämää ja seikkailuja voi seurata Instagram-tilillä the_welsh_bachelors"
 
Komea Manu omistajineen (kuva: Elonkerjuun sivuilta)Yhdistelmän sukusiitosaste tulisi olemaan 0,44 % kahdeksalta polvelta.                                                                     ------- 

Pentujen tapakasvatusopas videolinkkeineenHaluaisin kaikki kasvattini aktiivisiin, harrastaviin ja ennen kaikkea rakastaviin koteihin.
Haluan sijoittaa narttupennun mielellään pääkaupunkiseudulle.
Pennunomistajat liitän ensimmäiseksi vuodeksi Suomen Kennelliiton ja Springerspanielit ry:n jäseniksi.
Haluan mielelläni kuulla pennuista myös luovutusiän jälkeen ja avustaa kykyjeni mukaan niin koulutuksessa, koiran hoidossa kuin trimmauksessakin. Järjestän pääkaupunkiseudulla niin tottelevaisuus/tapakasvatus-, rally-toko-, agility-, näyttely-, trimmaus- kuin taipparikoulutuksia. Toisinaan myös yhteisiä mejä-harjoituksia. 
Pennut pentuetestataan (Malmskogenin ja Volhardin pentutestit).
Pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, parvorokotettuina (tarpeen tullen) ja tunnistusmerkittyinä, mukaan tulee Springerin pentuopas, ruokintaohjeet, oma peitto, leluja, pentudummy, näyttelytalutin  ja pilli. 


 ------

Pentukyselyt: tiina.janka (at) gmail.com tai puh. 041-5220221. 

Asumme Vantaan Sotungissa ja osoitteemme on Purorinne 1, Vantaa.

6 kommenttia:

TiinaP kirjoitti...

Ihastuttavia pentuja, ja aikuisia koiria <3 Laitoin sinulle sähköpostia!
Tiina

Venla kirjoitti...

Ihan uteliaisuudesta kyselisin, että ymmärsinkö oikein, että koirat on raakaruokinnalla? Olen aina miettinyt, miten se menee. Syökö koira silloin siis lihaa/kalaa ja kasviksia, mutta vilja ja peruskoiranruoka (nappulat yms.) jätetään pois?

Tiina kirjoitti...

Ruokin itse koirat raakaruoalla, jolloin ne saavat lihat, luut, kananmunat ja kalan (paitsi järvikalat) raakana ja lisäksi soseutettua keitettyä kasvista. Tai raakoja marjoja soseutettuna näin loppukesästä :) Tutkimusten mukaan raakaruokinta vähentää todennäköisyyttä mm. lonkkaniveldysplasiaan ja allergioihin, myös aineenvaihduntatuotteissa on nappularuokintaa vähemmän tulehdusta edesauttavia aineenvaihduntatuotteita.

Mia & Inca kirjoitti...

Hei, tarkistaisitko onko sähköpostini tulleet perille.
Terkuin
Mia.levasvirta@netti.fi

Unknown kirjoitti...

Hei, laitoin sinulle s-postia pentuihin liittyen! ❤️

Yt. Anne

Unknown kirjoitti...

Hei!
Rakas Viivimme lähti tänään taivaan kotiin, missä ei ole kipua eikä tuskaa.
Nyt koti tuntuu tyhjältä, kun ei kuulu kynsien rapinaa lattialla eikä uloskaan huvita lähteä ilman lenkkikaveria.
Lähetän viestin sähköpostissa.

terveisin Laura