tiistaina, huhtikuuta 23, 2024

Pentuja toiveissa

 Eilen Mickey eli Jangas Q-hun Kurkottaa ja Nuoli eli Jangas Opportunity kävivät onnistuneilla treffeillä ja toivomme pentuja juhannuksen tienoilla. Jos kaikki menee hyvin, pennut olisivat luovutusiässä elokuussa. 

Jangas Q-hun Kurkottaa eli kotoisammin "Mickey" on 3,5-vuotias aktiivinen nuorimies, joka harrastaa agilityä (hyppyradoilla kisaoikeus 2-luokkaan ja agilityradoiltakin kaksi LUVA-tulosta) ja rally-tokoa (RTK1 ja RTK2-koulutustunnukset, kisaoikeus voittajaluokkaan). Näyttelyissä Mickey on palkittu vara-SERTillä. Mickey on suorittanut taipumuskokeen ensi yrittämällä ja MH-luonnekuvauksessa se oli itselleen tyypillisesti hyvin sosiaalinen, leikkisä ja ääinivarma. Meten ja Mickeyn touhuja voi seurata instagramissa @mycrazydoglife. Sieltä saa hyvän käsityksen millainen maailmaa rakastava, vauhdikas ja kontaktinhakuinen nallekarhu Mickey on. Myös moni Mickeyn sisaruksista löytyy instasta. 

Mickey on terveystarkastattu (kuten suurin osa sisarusparvestaan) ja sillä on B-lonkat, selkä ok (LTV0 ja VA0), ok kyynärät (K0) ja silmät tutkittu myös gonioskopialla terveiksi. Uudessa viikon takaisessa silmätarkissa tuli merkintä distiachis, kun toisesta silmästä löytyi yksi ylimääräinen ripsi. Kaksi vuotta aimmin näitä ei ollut. 



Mickey nuorten luokkalaisena


Jangas Opportunity eli "Nuoli" on 5-vuotias leidi, joka asui emänsä Viiman kanssa, kunnes 12-vuotias vanhus oli aika päästää kivuistaan viime syksynä. Nuoli onkin emänsä tavoin ollut Stigon kaverina metsästysreissuilla. Myös Nuoli on saanut näyttelyissä vara-SERTin ja suorittanut MH-luonnekuvauksen. Nuoli on ihmisiin ystävällisesti - joskin usein välinpitämättömästi - suhtautuva, rohkea tyyppi, joka ei niin leikkimisestä perusta. 

Nuolen lähisuvusta löytyy paljon metsästyskoepalkittuja waleseja: setä Suvimetsän Brave Heart (2xVoi1), vaari Wild Fellow´s Moonlight Shadow (Avo3), vaari emänpuolelta Maxberry´s Amor (Avo1) (ja sen puoliveli Fi K&J&Mva Romeo), isovaari Sweetie-pie Famoso (Voi2), jolla oli neljä metsästyskoepalkittua jälkeläistä, ja isomummu Fi Kva Korpinotkon Ciccioline. Myös muita käyttöpuolen valioita ovat isovaarina usean maan jäljestämisvalio Gravelfarm´s Famouse Grouse ja isomummuna agilityvalio Jangas Duck Soup. 

Nuoli on elänyt ikänsä terveenä, sillä on A-lonkat terveet kyynärät K0 ja silmät gonioskopiassa tutkittu viime syksynä ok, mutta muutama ylimääräinen ripsi eli distiachis. 


Tässä vielä lisää kuvia Mickeystä ja Nuolesta: 




pikku-Mickey 7-viikkoisena


pikku-Nuoli luovutusiässä


Ei kommentteja: