perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Pentujen silmät ovat aukeamassa

Narttupennuilla on jo silmät aukeamassa silmänurkasta. Kohta loppuu sokea kausi. Eivätköhän nuo naperot kohta ala kuullakin.

Koko porukka on kaksinkertaistanut painonsa nyt 10 vuorokauden ikään mennessä ja lopetan naperoiden punnitsemisen tähän. Vanha vaaka ja liikkuvaiset pennut ei ole hyvä yhtälö. Hyvin tuntuvat pennut kasvavan ja ovat tyytyväisiä elämäänsä.

En olekaan huomannut kirjoitella pentujen emän Täplän ja Kati-mummun väleistä. Mietin etukäteen, että mitäköhän siitä tulee, kun Täplä synnyttää meillä Katin silmien alla, Kati kun on hoitanut omia naperoitaan viimeiseen asti. Ensimmäisten päivien aikana Katiska ennätti ulkoa tullessa pentulaatikkoon nuuhkimaan vastasyntyneitä, mutta muuten Täplä on pitänyt sen poissa pentujen luota hiukan murahtamalla. Samassa huoneessa Kati on saanut kyllä huoleti kulkea. Poissaollessani olen sulkenut makuuhuoneen oven, jolloin Täplä on saanut jäädä rauhassa hoitamaan katrastaan. Tänään Täplä ei enää välittänyt laatikon laitojen yli kurkkivasta äidistään.

Ei kommentteja: