perjantaina, joulukuuta 01, 2006

Eläinlääkärintarkastus

Eilen pennut pääsivät ensimmäiselle pitkälle automatkalle, kun suuntasimme auton nokan kohti Tamperetta. Illalla perillä odotti vanhempieni ihanan iso aidattu piha ja kaikilla oli niin mukavaa. Yön pennut viettivät alakerrassa pentuaitauksessa ja nukkuivat taas kiltisti puoli kahdeksaan aamulla.

Tänään oli heti aamusta eläinlääkärintarkastus. Kaikki olivat pirteitä ja terveitä, purennat ok. Urosten kivesten laskeutuminen näyttää taas vähän heikolta. Raidalla oli kummatkin kivekset paikallaan, Ruodolla toinen on matkalla ja toivottavasti vielä laskeutuu, mutta Repellä toinen kives piilottelee vielä kaukana eikä todennäköisesti laskeudukaan. Sääli, koska kaikille pojiille olisi todella mukavat ja aktiiviset kodit odottamassa. No, onhan tässä vielä viikko aikaa painia asian kanssa. Mantelilla on pienen pieni napatyrä, jonka syy on melko varmaan Täplän tiukassa napojen repimisessä ja tutkailussa. Pentua haittaava vika se ei kuitenkaan ole.

Lääkäristä lähdettiin Mouhijärvelle pentujen uinuessa lentobokseissa autossa. Marjukka katsoi pennut läpi ja sain kullanarvoisia vinkkejä pentujen ulkonäön arviointiin. Samalla saatiin pennuista otettua kuvat 6,5-viikon iässä. Marjukka jaksoi taistella myös Mantelin ja Repen kanssa ja lopulta ne seisoivat ihan kohtuullisen asiallisesti. Kiitos! Oli taas pennuilla meno päällä.

Kyllä pentujen pito omakotitalossa on helppoa. Oven avatessaan ja pennut pihalle ja niinpä kaikki kakat ja suurin osa pissoistakin on tullut ulos. Ihanaa! Toisaalta kyllä ne olohuoneessa asuvat riiviöt ovat todella hyvin sosiaalistuneet ja eläinlääkärissä ne vain painoivat menemään. Helpottaahan se aikanaan sitten pentujen eloa uusissa kodeissa, kun niiden ei tarvitse keskittyä uuden paikan ihmettelyyn, vaan ne saavat heti alkaa imeä oppia itseensä.

Ei kommentteja: