lauantaina, maaliskuuta 20, 2010

Agilitytreenausta

Tuntuu, ettei aika vaan riitä millään kaikkeen. Agilitytreeneissä on sentään tullut käytyä niin kouluttamassa kuin koulutettavanakin.

Eilen olivat Raisan naperot taas treenaamassa ja hienosti ne menivätkin. Laitan videomateriaaliakin treeneistä. Harjoittelimme 7 esteen rataa, jossa oli "vaikeammista esteistä" mukana pituus ja rengas (helpotettuna). Radalla harjoiteltiin valssausta/persjättöä ja takaa puolen vaihtoa. Niin koirat kuin ohjaajatkin ovat saaneet hurjasti lisää varmuutta suorituksiin. Essi on vielä hieman tavallista raukeampi, oletettavasti juoksun jälkeisten hormoniheittelyjen suhteen. Silti Essi menee ihan normaalia vauhtia, mutta ei ihan raketin lailla kuten yleensä ;) Lottella ja Pipsalla on niin kova vauhti takaaleikkaus-harjoituksessa, että ne ehtivät jo kysyä neuvoa ohjaajalta ennen viimeistä estettä... Eli ohjaajalle lisää vauhtia, lisää etumatkaa ja koiralle lisää irtoamisharjoituksia tarvitaan vielä. Toisaalta on tosi hienoa, että vilkaisun jälkeen matkaa jatkuu ihan niin kuin pitääkin :)

Tässä siis illan videomateriaalit:
Ellan ja Tiinan rata (persjättö)
Ellan ja Tiina rata (takaaleikkaus)

Pipsan ja Mikan rata (persjättö)
Pipsan ja Mikan rata (takaaleikkaus)

Lotten ja Sannan rata (persjättö)
Lotten ja Sannan rata (takaaleikkaus)

Essin ja Markuksen rata (persjättö)
Essin ja Markuksen rata (takaaleikkaus)


Tänään puolestaan treenattiin Raisan kanssa Teemu Linnan vetämissä tehiksen harjoituksissa.
Muistettavaa:
- Lähdössä selkeä ero hyvän ja huonon suorituksen välille, enemmän selkeitä kovaäänisiä kehuja ja korjaus tarvittaessa heti (!)
- Niistämisen harjoittelu (niin siis ei niistetä nenää vaan esteitä...)
- Tarkkuutta ja loppuun asti tekemistä aina (ei vaan yleensä)
- Esteillä tiukat käännöt koiran puoleisen käden olan kääntämisellä
- "Layeröintiä" voisi harjoitella
- Liikkeelle seuraavaa estettä kothi heti eikä sunnuntaina, peruuttaminen liikkeessä, mites taas törmättiinkin tähän vanhaan ongelmaan?!

Hyvät treenit, josta kertoo varmaan sekin, että olin läkähdyksissä oman vuoron jälkeen. Raisalla oli kiva vauhti, vaikka se oli tosi rauhallisessa mielentilassa. Tiukat käännökset vasemmalle eivät onnistuneet, olisiko tyttösellä joku jumi, vai onko kääntyminen vain muuten hankalaa? Paikallaolot saatiin taas opettelun kautta onnistumaan. Ihanaa, että kevät tulee ja päästään taas pian Ojankoon. Huomaa, ettei homma etene kun ei pääse treenaamaan säännöllisesti itsekseen.

Ei kommentteja: