tiistaina, kesäkuuta 28, 2011

Wilma astutettiin Amorilla 22.6

Menneet kaksi viikkoa olemme reissanneet ympäri Suomea tukka putkella. Auton mittariin on kertynyt kilometrejä toista tuhatta ja Audimme tuntuu nielevän uskomattoman määrän niin tavaroita kuin koiriakin. Mukana matkassa ovat körötelleet minun lisäkseni Stig, Sebastian-vauva (6 kk), Kati, Raisa ja Wilma. Aloitimme matkaamisen kaksi viikkoa takaperin tiistaina Tampereelle, sieltä seuraavana päivänä Maalahteen, tokoilimme epäonnistuneesti Raisan kanssa lauantaina Vaasassa (en tajua, miten niin monta liikettä voikin nollata ihan typerin virhein), maanataina Tampereelle, josta taas astutusreissuun Kuopiota kohti. Kuopiossa kahvittelimme Reetan ja Sipin luona ja tapasin pitkästä aikaa kasvattini Elviksen ja Paavon ja sieltä jatkoimme matkaa Siilinjärvelle, jossa Wilma saatiin onnistuneesti astutettua Amorilla. Kiitoksia sekä Tirkkosten että Huovisten vieraanvaraisuudesta :) Takaisin Siilinjärveltä matkasimme mökillemme Ruovedelle juhannuksen viettoon, Wilma palasi sunnuntaina takaisin sijoituskotiinsa Tampereelle ja viimein sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hurruttelimme viimein kotosalle Vantaalle.

Maxberry's Amor

   Pentuja toivotaan siis syntyvän elokuun lopussa, laskettu aika olisi siis 24.8. Pentujen tuleva isä oli hurmaava Maxberry's Amor, jolla on ikää jo seitemän vuotta. Tästä tulee Amorin ensimmäinen pentue. Amorilla on sekä käyttö- että näyttöpuoli kunnossa: herra on palkittu metsästyskokeissa SPVE Avo1-tuloksella ja sillä on SERT näyttelystä. Amor on ollut perusterve, sillä on AB-lonkat ja terveet silmät. Amorin suvusta löytyvät kaikki Suomen neljä käyttövaliota: emä Fin Kva Korpinotkon Ciccioline, setä Fin K&Mva That Way Wink Akimbo, isänisä Fin K&Mva Aki, isän sisko Fin Kva Amor sekä isänisänisä Fin Kva That Way Win Y Bangaw. Amor on ollut kuulemma helppo koulutettava ja on todella mukavan oloinen uros.
Amorin 12-vuotias emä Fin Kva Korpinotkon Ciccioline "Sissi"

Sissi

Vävypoika liehittelee Raisaa

Pentujen tuleva emä on oma kasvattini, Raisan tytär Wilma eli Jangas Ees-Taas. Wilma on isänsä tapaan rauhallinen, helppo ja herttainen walesi, mutta äitiinsä se on tullut leikkisyydessään. Wilma tuntuu olevan helppo koulutettava ja on todella kiltti. Näyttelystä neiti on saanut EH ja se on MH-luonnekuvattu. Myös MH-luonnekuvauksessa se oli kohtuullisen sosiaalinen ja leikkisä, pelästyi jonkin verran, mutta pääsi peloistaan kohtuullisen nopeasti yli. Wilman isä on ruotsalainen Pohj Jva S&N Mva Gravelfarm's Famouse Grouse jonka suvussa on hyvin paljon jäljestys- ja näyttelyvalioita. Emä on oma Raisa-riesani eli Fin&Est&Rus Mva Jangas Duck Soup, joka on palkittu ainoana elossa olevana walesina agility 3-luokassa SERTillä ja kisaa TOKossa voittajaluokasta, josta sillä on Voi2-tuloksia.

Kummankin suku on pitkäikäistä ja varsin tervettä. Wilman isomummu Kati on 13 v, isovaari Harry 12 v., Veikka-vaari on myös 12-vuotias. Täplä-mummulla on ikää vasta 8 vuotta. Katin sukulaiset ovat eläneet suurelta osin yli 13-vuotiaiksi, Pooh-isä on nyt 9-vuotias ja Poohin vanhemmat menehtyivät 12-13-vuoden iässä. Amorin emä on nyt 12-vuotias pirteä mummeli ja isä onkin Katin kanssa samaa tervaskanto-sukua :) Pentueen sukusiitosaste olisi 1,09 % eli varsin pieni, joka lisää terveiden pentujen todennäköisyyttä.

Ei kommentteja: