sunnuntaina, toukokuuta 13, 2012

Taipparitreenit pirteässä kevätsäässä

Eilen järjestettiin kasvattien taipparitreenit Espoossa ja mukaan pääsikin ilokseni 8 kasvattiani, joista Kamu oli tosin jo viime vuonna läpäissyt taipumuskokeen. Suuren suuri kiitos Lindqvistin Niinalle jälkien vetämisestä ja avusta ruokien kanssa, ilman Niinaa mikään ei olisi niin helppoa!! Myös Jaanalle ja Viiville kiitos puputyttöilystä Niinan apuna ja Leeville starttarilla ampumisesta hakuosuuksilla :)

Tässä hieman kuvasatoa eiliseltä. Aloitetaanpa yhteispotretista:
Aloitimme treenauksen sosiaalisuus-osiosta, jossa useampi ihminen kävi moikkaamassa erittäin ystävällismielisiä, syliin asti kiipeäviä koiruuksia. Sen jälkeen jatkoimme noutotreeneillä, jossa saatiin hienoja noutoja riistapukilla ja koirat saivat tutustua fasaaniin. 
Kamu (Jangas Four-leaf Clover) nouti fasaania

ja näytti vauhdikkaan noutamisen mallia nuorisolle
Dantekin (J. Even-Stevens) näytti mallia nuoremmille
Pukin luovutus Viivin käteen

Mukana oli viime syksyn G-pentueesta peräti neljä koiruutta eli Pihla (J. Gale Wind), Toivo (J. Gimme Some Action), Tuffsen (J. Gotta Go) ja Sami (J. Go Ahead).
Tanja ja Toivo, Jorma ja Sami, Eve ja Pihla sekä Pia ja Tuffsen
Fasaaniin tutustumisen jälkeen koiruudet pääsivät fasaanin laahausjäljelle, joka oli kuulemma mennytkin varsin hyvin. Dante pääsee toivottavasti kesällä myös jälkikokeisiin isänsä (Pohj Mva) jalanjäljillä ja eritoten Toivo ja Sami olivat olleet nuoresta iästään huolimatta todella hyvin. Kamu ja Ada olivatkin päässeet jo harjoittelemaan onnistuneesti viime kesänä ja olivat entistä varmempia, Pihla ja Tuffsen kaipaavat vain hiemaa lisää treeniä.
Pihla tutustuu fasaaniin

Sami tutkii herra fasaania hyvin tarkkaan
Tuffsen syttyi riistaan kertakaikkiaan

Toivonkin mielestä linnut ja siivet olivat tosi makeita! Kuvassa myös Niina ja Antti.
Hakuharjoituksissa vanhemmat (Dante, Ada, Piko ja Kamu) näyttivät osaamistaan, Samin hakua saa alkaa hillitä lähemmäksi ja Tuffsen, Toivo ja Pihlakin tekivät kaunista hakua kohtullisen lähellä ohjaajaa. Laukauksesta porukka innostui etenkin riistapukin lentäessä ja metsästä löytyneet siivet olivat aivan ihania.
Kati siliteltävänä ja Pihla etualalla

Ruokaa rakastavat vanhukset Kati ja Remu (McTwister's Red Remus), nuoriso Piko ja Tuffsen sekä omistajat Pia ja Jaana

Päivän lopuksi lähdimme vielä uintiretkellä Sorlammille, jossa Kamu ja Pihla uivat ja noutivat hienosti ja Tuffsen, Toivo ja Samikin pulahtivat veteen. Ada ja Piko lähtivät kotia kohti jo ennen uimista ja Danten mielestä ranta oli hyvin epäilyttävä. Eikä se rehellisyyden nimessä mikään helpppo ranta olekaan. Viikolla Dante olikin jo käynyt uimassa ja noutamassa pukkia mukavasta, helposta rannasta. Aikamoinen hienohelma Dante osaakin olla niin halutessaan. 
Toivo ja Ada (J. Flower Power) vauhdissa
Sama pari edelleen
Välissä tietysti koirat leikkivät pihamaalla ja omistajien kesken juotiin kahvia ja teetä, syötiin kanalaatikkoa ja pannaria. Kyllähän sitä spanielin omistajilla pitää olla yhtä hyvä ruokahalu kuin koirillaankin :) Suuren suuri kiitos kaikille osallistujille todella mukavasta ja onnistuneesta päivästä!!

Kati, Piko ja Tuffsen

Tuffsen on pientä poikaa Pikon (J. Field Fennel) edessä
Piko, Ada, Toivo ja Tuffsen touhuilemassa

1 kommentti:

outitornblom kirjoitti...

Kiitos paljon kivasta päivästä!