maanantaina, heinäkuuta 10, 2017

Femma, Lyyli ja Korppu selvittivät taipparit leirin yhteydessä :)

Olemme leireilleet Jangas-kesäpäivillä neljä päivää ja touhua on riittänyt!! Laitan kuvia ja tunnelmia, kunhan vielä hetken hengähdämme. Kivaa oli, mukavia ihmisiä ja koiria sekä kaunis ilma, niin mikäs siinä ollessa :)

Sunnuntain viralliseen taipumuskokeeseen osallistui peräti neljä "omaa": kaksi sijoituskoiraa, kaksi kasvattia ja osaomistuskaveri. Taipumuskokeen suorittivat sijoituksesssa oleva Jangas Kajsa Kavat eli "Lyyli" Miikan ohjaamana, veljensä "Korppu" eli Jangas Knight of Can-A-Lot Sannan kanssa sekä sijoituksessa oleva "Femma" aka Doniol High Five to Jangas Kirsin luovimana. Näin on K-pentueestakin jo ensimmäisellä tulos plakkarissa. Kolmas sisarusparvesta eli Netta joutui harmittavasti jäämään pois juoksun takia. Kevin reputti hakuosuudelle kuumassa maastossa, mutta kokonaisuudessaan kokeesta jäi hyvin positiivinen kuva myös pojan osalta.

Tässä vielä tyyppien arvostelut:

Doniol High Five to Jangas (20 kk), tulos SPA1, tuomarina Harry Vilkman:
Lerinäytelmän "Näppärin nuori" suoritti taipumuskokeen näppärästi emäntänsä kanssa.


Sosiaalinen käyttäytyminen: Vilkas koira, tekee tuttavuutta mielellään muiden kanssa. Hyväksytty. 
Haku ja laukaus: Lähtee hyvään, reippaaseen innokkaaseen, enempi ilmavainuiseen lähes itsenäiseen hakuun. Laukauksesta vielä tehostuu. Hyväksytty. 
Jäljestys: Rauhallisesti etenevä tarkasti jäljellä. Kulma hyvin ja siitä kaadolle, joka kiinnosti. Hyväksytty. 
Vesityö: Ui mielellään. Noutaa ja luovuttaa pukin. Hyväksytty. 
Tottelevaisuus: Hyvä. Hyväksytty. 
Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Reipasta yhteistoimintaa. 
Kokonaisarvostelu: Hyväksytty.

Jangas Kajsa Kavat (15 kk), tulos SPA1, tuomarina Taru Kalkkila:
Lyyli ja Miikka (C): Jonne Härkönen
Sosiaalinen käyttäytyminen: Iloinen nuori narttu. Suhtautuu iloisesti ihmisiin ja toisiin koiriin. Hyväksytty. 

Haku ja laukaus: Riittävän laajaa, itsenäistä hakua maa- ja ilmavainua käyttäen. Laukauksesta pysähtyy, käy ohjaajan ja ampujan luona, jatkaa hakua. Tulee luokse, antaa kytkeä. Hyväksytty. Jäljestys: Opastettu alku. Lyyli jäljestää maa- ja ilmavainua käyttäen jäljen molemmin puolin. Muutamia tarkastuslenkkejä. Kulmalla tarkistus, jonka jälkeen lähes jäljen päällä linnulle, jota nuuhki. Hyväksytty.
Vesityö: Käskystä veteen. Tuo riistapukin rantaan. Ensin yrittää karkuun, mutta tuo ohjaajalle riistapukin. Hyväksytty.
Tottelevaisuus: Koira tottelee ohjaajaa hyvin. Hyväksytty.
Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Koiralla ja ohjaajalla hyvä yhteistyö.
Kokonaisarvostelu: Hyväksytty.


Lyyli nauttii huomiosta (C:) Jonne Härkönen
Jangas Knight of Can-A-Lot (15 kk), tulos SPA1, tuomarina Taru Kalkkila: 

Korppu noutaa riistapukkia treeneissä

Sosiaalinen käyttäytyminen: Iloinen nuori uros. Suhtautuu iloisesti ihmisiin ja toisiin koiriin. Hyväksytty. 
Haku ja laukaus: Alkuun laajoja lenkkejä tehden ilmavainulla. Palaa ohjaajan luo, alkaa jaloissa pyöriminen. Laukauksesta pysähtyy, jonka jälkeen alkaa itsenäinen haku. Ajettuaan ylös pikkulinnun saa potkua hakuun. Hetken haukkua puiden alla. Loppuhaku reipasta menoa. Tulee luokse kutsuttaessa, antaa kytkeä itsensä. Hyväksytty.
Jäljestys: Alkuopastuksen jälkeen Korppu menee tielle, joka oli jäljen vieressä. Siltä palaa itsenäisesti ja aloittaa uudelleen jäljestyksen lähes alkumakuulta pääasiassa ilmavainua käyttäen. Kulma oikasitaan. Tulee kaadolle, nuuhkii sitä. Reipasvauhtinen jäljestys. Hyväksytty. 
Vesityö: Halukkaasti veteen. Ei tuo ensimmäistä riistapukkia, jättää sen rantaveteen. Heitetään toinen. Ei tuo sitäkään heti. Leikkii sillä rantavedessä, kunnes tuo sen rantaan, niin ohjaaja saa sen kastelematta kenkiä. Hyväksytty. 
Tottelevaisuus: koira tottelee ohjaajaa. Hyväksytty. 
Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Koiralla ja ohjaajalla hyvä yhteistyö. 
Kokonaisarvostelu: Hyväksytty.



Kyllä se treeneissä osaa (luovuttaa käteen)
 Llon Helygen (12 kk), tulos SPA0, tuomarina Taru Kalkkila: 

Kevin tulossa jäljeltä (C): Jonne Härkönen

Sosiaalinen käyttäytyminen: Nuori, vilkas, iloinen uros. Suhtautuu iloisesti ihmisiin ja toisiin koiriin. Hyväksytty. Haku ja laukaus: Suppeaa hakua ohjaajan ympärillä. Muutama pidempi pito ilmavainua käyttäen. Laukauksesta pysähtyy, pysyttelee ohjaajan läheisyydessä. Lisätreeniä riistarikkaassa maastossa, niin intoa tulee riistajälkien hakuun. Hylätty. Jäljestys: Hyvin opastettu alku. Kevin jäljestää maa- ja ilmavainua käyttäen polveillen jäljen molemmin puolin. Kulma tarkasti. Hienosti metsäautotien ylitys suoraan. Tulee kaadolle, nuuhkii sitä. Hyväksytty. Vesityö: Käskystä veteen. Tuo riistapukin rantaan ohjaajalle. Hyväksytty. Tottelevaisuus: Koira tottelee ohjaajaa hyvin. Hyväksytty. Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Koiralla ja ohjaajalla hyvä yhteistyö. Lisää hakutreeniä, niin homma hoituu. Kokonaisarvostelu: Hylätty.



  

   

Ei kommentteja: