lauantaina, kesäkuuta 29, 2024

Ilolle toinen jun-Sert!

 Tänään Ilo eli Jangas Uusi Lempi osallistui Riihimäen näyttelyyn ja ehdin niin napin näkemään Hannan ja Ilon Ligita Zaken tuomaroimassa kehässä. Tuloksetkin olivat tosi hyviä: junioriluokassa Eri2. SA, PN3, toinen juniori-Sert ja vara-Sert. Arvostelu oli seuraavanlainen: "Feminine bitch. Correct proportions. Correct type of head. Long neck.Straight topline. Tailset ok. Enough volume of body. Correctly angulated. A bit out in elbows. Temperament ok."



Lisäksi näin Aimon eli Jangas Legend of Chima suloisen tyttären Breuddwyd Kiss From An Angel, joka oli junioriluokassa Eri3. 



Tämä neiti oli ihan Iines-tätinsä näköinen ja aivan  hurmaava ja reipas tyyppi :) 

Aamun aloitin HSKH: n maalaustalkoissa ja näyttelyn jälkeen poikettiin perheen kanssa vielä Hyvinkään rautatiemuseossa, joka oli näkemisen arvoinen paikka! 

Keisarin vaunu

Riihimäki-Pietariradan keisarin vaunu yli sadan vuoden takaa oli komea sisustukseltaan. 


torstaina, kesäkuuta 27, 2024

W-pentue vuorokauden iässä

 Eilen kävimme katsomassa pentuja ja samalla ne pääsivät puntariin. Yhdelle oli jo kerääntynyt painoa ja loput olivat aika hyvin syntymäpainossaan. Useimmiten pentujen paino laskee alussa, kun ne punnitaan syntymän yhteydessä märkinä. Pennut olivat todella tyytyväisiä, joskin Nuoli-mamma näytti hirmuisen väsyneeltä raskaan synnytyksen jäljiltä. Nuoli ei juuri poistu pentulaatikosta, vaan syöttää ja hoitaa pentujaan herkeämättä. Pennut olivat oikein terhakan oloisia ja pienen pienet masut olivat jo saaneet hieman pyöreyttä. 

Tässä vielä ekat potretit pikkutyypeistä: 

Tulppa 1 vrk 275 g (syntymäpaino 280 g)

Tulppa sai aikaan aikamoisen jännitysmomentin synnytyksessä. Sillä on söpö Llanharran Spot päälaella.

Velipoika Willy 296 g (syntyessään 298 g)

Willy on ainoa, jolla on leveä valkoinen päälaki.

Wendy 299 g (syntyessään 297 g). Wendyllä on valkoinen raita pepun yli.

Toive 323 g (syntyessään 298 g)


Sissi sai toiveensa toteutettua ottaessaan Toiveen syliin. Toiveella on hauska kuvio pepussa, vähän kuin isällään.


Äitiä ei väsytä yhtään...




vasemmalla Wendy, ylänurkasta alas: Toive, Willy ja Tulppa.

Apua kuristun, kun Tulppa kiipeää kaulalle!

keskiviikkona, kesäkuuta 26, 2024

Jangas W-pentue on syntynyt

 Maanantaina aamusta sain viestiä, että Nuolen lämmöt ovat laskeneet ja synnytyksen lähtölaskenta alkanut. Illalla neljän-viiden aikaan tuli hieman tummaa vuotoa ja kiiruhdin paikalle. Odotuksesta tuli kuitenkin pitkä, kun aamuyöstä tiistain puolella tuli hieman läpinäkyvää vuotoa, mutta ensimmäiset kunnon supistukset ja työnnöt alkoivat vasta aamulla ennen kuutta. Yön pitkälti valvoimme Tainan kanssa. Aamulla usko meinasi loppua, kun kunnon työntöjä ei vaan kuulunut. Onneksi Marjukka taas puhelimessa rauhoitteli, että hyvin voi odotella ainakin yhdeksään ja hieman ennen yhdeksää alkoikin näkyä selkeitä työntöjä vain supistusten sijaan.

Uudet erilaiset tuntemukset ja epämukava olo laittavat läähättämään.

Petaamista


   Ensimmäinen urospentu ei millään meinannut mahtua ulos ja parin tunnin synnytyskanavassa roikkumisen jälkeen nähtyämme vain takajalat olimme varmoja, että supistusten tahtiin ulos vedetty pentu ei olisi kunnossa. Olimme jo varmuuden vuoksi soittaneet eläinlääkäriinkin ja ajatuksena lohdutti, että Sipoon eläinlääkäriaseman Marja ja sisar hento valkoinen Kaisa voivat auttaa, jos vielä kahdeltatoista tilanne vaikuttaa siltä. Marja on siitä ihana eläinlääkäri, että hän itse kasvattaa ja olen todennut hänen olevan taitava apu synnytyksessä, kun hänen ansiostaan L-pentueen vaativampi alku kääntyi suloiseen suuntaan kaikkien seitsemän pennun voidessa lopulta hyvin synnytyksen päätteeksi.

Sipooseen lähtö oli suunniteltu puoli kahdeksitoista, kun viimein takajalkojen lisäksi peppu alkoi olla niin pitkällä ulkona, että siitä sai vedettyä pennun ulos supistusten tahtiin. "Tulppa"  näytti pelkomme pitkästä synnytyskanavassa roikkumisesta turhaksi, kun sillä oli vielä kalvot ja sikiövettä pään ympärillä ja se oli heti pirteänä menossa eteenpäin. Se syntyi klo 11.13  ja painoi 280 g. 

Nuoli esikoisensa kanssa.

  Sisko tuli pian perään klo 11.46. Wendy-tytöllä painoa oli 297 g. 


 


Tämän jälkeen alkoi taas pitkällinen odottelu, kun Nuoli oli edellisestä puserruksesta selvästi väsynyt ja otti kunnon unet. 15.51 syntyi kolmas pentu, Toive-tyttönen, joka painoi 298 grammaa. 

 


Vajaan tunnin päästä syntyi toinen poika kello 16.46. Willy painoi 298 grammaa syntyessään.

Iltamyöhällä puoli kymmenen aikaan tuli vielä yksi kuolleena syntynyt, epämuodostunut pentu. 

Nuoli hoitaa siis rakkaudella kahta urosta ja kahta narttua. 


Kolme ensimmäistä


Nuoli sujahti heti äidin rooliin.

Dumbon äiti suojaa pentuja korvillaan?


maanantaina, kesäkuuta 24, 2024

Kuvia taipparitreeneistä

 Pääsimme juhannuksen jälkeen takaisin kaupunkielämään ja tänä aamuna Nuolen lämmöt laskivat eli pennut syntynevät lähimmän vuorokauden sisällä. 

   Tässä kuitenkin vesinoutokuvia torstailta: 

Heitä jo! tuumaa Hulda

Hulda eli Jangas Usvaa Putkeen




Figo (Jangas Ummat Lammet) tuumasi ensin hetken..

uskaltautui sitten uimaan...

ja lopuksi noutokin onnistui!

Ilo eli Jangas Uusi Lempi



Ilo nouti aiemmin päivällä myös lokin rantaan.



Riollen syöksy veteen!


Rolle eli Jangas Usko Unelmiin




Rilla eli Jangas Villi Kortti



Tilly eli Jangas Tirlittan noutohommissa


torstaina, kesäkuuta 20, 2024

Taippari- ja vesityötreeneissä

 Olipa mieleenpainuva päivä, joskin takki on aika tyhjä näin päivän jälkeen. Päivään osui monia sattumuksia, mutta hyvät treenit saatiin lopulta. Tässä muutama kuva päivästä, muutama uintikuva on vielä kamerassa. 







Brunon kuvat Liisa Salonen

Bruno ja Ilo noutivat lokkia vedestä