maanantaina, heinäkuuta 29, 2024

W-pentue on jo kohta 5 viikkoa

 Tänään pennut kävivät pihalla ja nyt olikin paljon uudenlaisia ääniä ja liikkeitä: ukkosta, Sissin potkulautailua ja rekkailua. Lisäksi ne tapasivat taas Mickey-iskän, Meten ja Janniinan. Huomenna tulee viisi viikkoa mittariin. 

 

Willy pissillä ulkona

Willy


Wendy ei tehnyt tänään yhteistyötä

Tulppa

Tulppa on pieni nallekarhu



Toive






Wendy




Seisova pöytä







Toive









 


sunnuntaina, heinäkuuta 28, 2024

Windylle Voi1 45 pistettä Mejästä!

 Windy eli Jangas Rämäpää Penny ja Tonja Kuusela ovat ihan uskomaton pari jäljellä! Tänään koirakko sai 1-tuloksen voittajaluokasta ja 45 pistettä, vaikka jäljellä viimeisen makauksen läheisyydessä seisoi marjastaja saksanpaimenkoiransa kanssa! Hurjasti onnea taas kerran :) 

Kuva on valioitumiskokeesta, kuvaajana puskapaparazzi Päivi Lukkari.


Totti suoritti vepen soveltuvuuskokeen!

 Totti eli Jangas Tärpästikkeli osallistui ensimmäistä kertaa vesipelastuskokeen sovetuvuuskokeeseen. Koe oli Hyvinkäällä oman yhdistyksen HSKH ry:n vepe-koe, jossa tuomaroivat Kim Granlund ja Mia Flink.Päivi treenaa Totin kanssa kanssamme samassa ryhmässä ja paljon olemme tehneet parina Pipin ja Totin kanssa. Tänä kesänä Totti on saatu hurjasti varmuutta ja itseluottamusta. 

Soveltuvuuskoe kisataan alokasluokan säännöin ja hyväksyttyyn tulokseen riittää 65 pistettä. Liikkeitä on neljä ja Huldan tavoin veneestä hyppy sujui lositavasti (täydet 25 pistettä), samoin esineen vienti meni hienosti (25 p), jostain syystä Totti hieman epäiröi veneelle lähtöä, mutta muutaman ylimääräisen kutsun saattelemana lähti kuitenkin venettä hakemaan ja hoiti homman kunnialla rantaa (19 p eli kuusi ylimääräistä käskyä). Viimeinen liike eli hukkuva meni hieman hassusti Totin tarttuessa patukkaan hieman kummallisessa asennossa ja se ajautui viinoon rannan keskeltä, sivuetäisyyttä maalitolppiin tuli melkein 12 metriä (pisteitä jäi 13), mutta sove olisi suoritettu jo ilman hukkuvan pisteitäkin eli olimme oikein tyytyväisiä 82 pisteeseen :) 

Onnea vielä Päivi Eloranta ja Totti!






Onnea kolmivuotiaalle T-pentueelle!

 Tänään juhlitaan kolmivuotiaan T-pentueen synttäreitä. Näin syntymäpäivän kunniaksi kaksi veljeksistä: Totin kanssa oltiin vepeilemässä (liäss kokeesta omassa postauksessaan) ja ohimennen myös Topia. Onnea koko pentukatraalle eli Toffelle, Untolle, Totille, Topille, Totolle, Ruskalle, Tillylle ja Hallalle! 


Topi eli Jangas Tripp Trapp Trull sairastui epilepsiaan runsas vuosi sitten ja kahden kohtauksen jälkeen aloitettiin lääkitys. Runsaan vuode lääkityksen aikana kohtauksia ei ole tullut ainuttakaan ja jos yhtä hyvin elo jatkuu, voidaan vajaan vuoden päästä ajaa lääkitys alas. Topi oli tavatessa omka iloinen ja aktiivinen itsensä - ikää tulee lisää, mutta vauhti on vakio :) 


lauantaina, heinäkuuta 27, 2024

Huldalle vepestä Alo2 89 pistettä ja Rollelle SA

 Hulda eli Jangas Usvaa Putkeen vepeili minun ja Ainon kanssa tänään varsin pätevästi, vaikka ykköstuloksesta jäikin uupumaan yksi harmittava piste! Pisteitä kerättiin 89/100, joka oikeutti kakkostulokseen. Veneestä hypystä ja viennistä tuli täydet pisteet (25 p), Aino oli rantaan vedettävässä veneessä ja Hulda jäi sinne pyörimään, joten tuli ylimääräisiä käskyjä ja rantatolppien ohituksesta -5 p. Hukkuvalla meni myös ylimääräisiä käskyjä... 

Pätevä 18 kk ikäinen Hulda Huoleton hoiti kuitenkin homman kokonaisuudessaan hienosti! 



Velipoika Rolle eli Jangas Usko Unelmiin osallistui Mikkelin näyttelyyn ja oli Nuo Eri1. SA. Pätevät sisarukset siis :)Svein helgesen kirjoitti seuraavanlaisen arvostelun:

"Utmärk typ och balans. maskulint välformat huvud. välansatta öron. fina ögon. kan ännu utvecklas i nsopartit. mycket bra uttryck. mycket god hals och överlinje. gott bröst. kropp kan ännu få mer volym. kunde haft ngt bättre svansansättning, fin föring. välvinklad. utmärkt pälsstruktur. fria stabila rörelser."



perjantaina, heinäkuuta 26, 2024

Pennut ihan pihalla :)

 Tänään saatiin nauttia ulkoilusta pentujen kanssa  vaikka ne simahtivatkin runsaan tunnin jälkeen ja nukkuivat suuren osan vierailusta. Mickey-isä oli taas jälkikasvuaan seuraamassa ja ne rapasivat myös saman ikäisen mudin oennun, sen Tiuku-emän ja kääpiösnautseri Sofin. Kovasti oli taas uusia ihmisiä ja kokemuksia:)

Tässä pari Sissin ottamaa kuvaa, kamerassa on vielä iso liuta lisää. 






keskiviikkona, heinäkuuta 24, 2024

W-pentue neliviikkoisena

 Eilen W-pentue oli neljän viikon kunniaksi ensi kertaa pihallamme varjoisessa kohdassa pari tuntia touhuilemassa. Olivat hyvin reippaita tyyppejä ja peuran lihakin kelpasi mainiosti pöydällä seistessä, kun pennuista napattiin ekat seisotuskuvat :) Erilaisia alustoja tuli kokeiltua: ruohoa, laattoja, puuterassia, metallikehikkoa ja tietty ensimmäiset, rauhalliset automatkatkin köröteltiin. Kynsiä on leikattu ja jauheliha maistuu naperoille. 

Muutamaan kuvaan osui koko lauma :)



Wendy 4 viikon iässä

Wendy

Willy

Tulppa

Tulppa tässäkin

Toive

Väsy yllätti pienet




Wendy seikkailulla äidin kanssa

Voihan varpaat!

Toive seikkailee




Tulpan kootut seikkailut




Totiset torvensoittajat?

Wendy

Wendy hakeutui aina Noran kainaloon tai jalkoihin nukkumaan :)





Willy