tiistaina, heinäkuuta 02, 2024

Tilly suoritti taipumuskokeen :)

 Tilly eli Jangas Tirlittan pääsi tänään lainaohjaajan ja hoitotädin Päivi Elorannan matkassa Laitilan taipumuskokeeseen, jossa neiti selvitti kokeen kunnialla läpi! Onnea Päivi ja Tilly!


Tässä vielä Tillyn näköinen arvostelu tuomarina toimineen Sanna Porolan kynästä: 

Sosiaalinen käyttäytyminen: Tilly tutkii maastoa ja maistelee ruohoa. Tuomarin eteen istutaan rapsuille. Ystävällinen kaikkia kohtaan. Hyväksytty.  

Haku ja laukaus: Päästetään Tilly hajujen maailmaan. Niitä haistellaan antaumuksella, mutta ei juurikaan irrota. Laukaukseen suhtautuu välinpitämättömästi. Hajujen tunnelmointi jatkuu kunnes löydetään lintuja ja alkaa vauhdikas omatoiminen haku erinomaisella etäisyydellä ja näin saadaan hakukin läpi. Tillyn onneksi tultiin linnuille. Käytetään sekä maa- ja ilmavainuaHyväksytty. 

Jäljestys: Tillylle näytetään lähtömakuu ja alkaa rauhallinen lähes jälkitarkka ilmavainuinen jäljestys. Kulma tarkasti. Ennen kaatoa muutama tarkistus ja sitten kaadolle, joka kiinnostaa. Hyväksytty.  

Vesityö: Tilly irti ja heitetään pukki ja koira veteen ja hetken harkinnan jälkeen lähdetään uimaan pukille, joka tuodaan rantaveteen. Hyväksytty. 

Tottelevaisuus: Tilly on tottelevainen tyttö. Hyväksytty. 

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Lainaohjaajan ja Tillyn yhteistyö toimii ja ohjaaja tukee koiraa oikea aikaisesti.  

Kokonaisarvostelu: Hyväksytty.

Ei kommentteja: