keskiviikkona, toukokuuta 30, 2007

TOKO-treenit

Raisan kanssa lopettelimme eilin Riitta Jantunen-Korrin TOKO-kurssin. Valitettavasti olin kurssin aikana pari viikkoa flunssassa ja viikon matkoilla, mutta silti edistymistä tapahtui.

Seuraaminen on tietysti se suurin asia. Raisa osaa iloisesti seurata vapaasti vierelläni, mutta se ei pysy vielä tarkasti oikealla paikalla. Samaan aikaan olemme aloittaneet perusasentojen harjoittelun, jossa minun tulisi olla namin kanssa entistä innostavampi.

Paikallaolo on edistynyt huimasti keväällä. Nyt pitäisi lisätä aikaa, matkaa ja häiriöitä.

Liikkeestä pysähtymiset ovat tarkat ja nopeat sekä maahanmenossa että seisomisessa, vaikka toisinaan Raisu tuntuu kokonaan unohtaneen koko maahan-käskyn ;) Nyt pitäisi alkaa harjoitella paikalla malttamista entistä pidempään.

Luoksetulo alkaa olla melkein valmis liike. Raisa malttaa odottaa ja tulee pienen kädenheilautuksen avulla kauniiseen perusasentoon.

Ruutu on aloitettu alkeista. Nyt vaan pitäisi alkaa säänölliset treenit ruudun harjoittelemiseksi.

Kauko-ohjaus on myös alkeissa. Istuminen ja maahanmeno menee ihan hyvin niin, että raisa pitää pepun paikallaan. Istuminen ja seisominen on vielä tosi kankeata, Riesa ei osaa vielä oikein käyttää takapäätään, kun tarkoitus on pitää etujalat paikoillaan.

Treeniohjelma pitäisi luoda kesäksi. Joka päivä muutama harjoitus peräkkäin. Toisinaan pitäisi treenata takapihan hiekkaparkkiksella, toisinaan ruohokentällä, jossa ohikulkevat ihmiset ja päiväkodin lapset tuovat mukaan häiriöitä, ja joskus pitäisi lähteä kaupungille todellisiin häiriöympäristöihin.

Palkkaamattomuus eli useamman liikkeen tekeminen peräkkäin ilman "välipalkkoja" eli namia tai lelua pitäisi alkaa harjoitella. Ajattelin ottaa käyttöön namikipon(tai oikein mukavan lelun) , jolle vapautetaan sitten liikkeiden lopuksi.

Koetavoitteet: Olen ajatellut ilmoittaa Raisan heti 10 kuukauden iässä ensimmäiseen kokeeseen elokuun loppupuolella. Olisipahan sitten kesällä treenimotivaatioita. Yhteiskoulutus pienryhmissä jatkuu elokuussa.

Ei kommentteja: