lauantaina, tammikuuta 17, 2009

Pete Huotarin agilitytreeneissä

Päästiin tänä aamuna Huotarin Peten agilitytreeneihin, vaikka olinkin ajatellut, että Raisa saa aloittaa heti tammikuussa mammalomansa. En kuitenkaan malttanut jäädä näistä treeneistä pois, kun kerran oli mahdollisuus osallistua. Eivätkä treenit tuottaneet koulutuksen puolesta pettymystä, vaikka treeniaika jäikin hyvin pieneksi kiitos myöhästyneiden avainten...

Itse olin runsaan kuukauden tauon jälkeen ihan sekaisin, mutta Raisa teki hyvin töitä. Keskimäärin siis räpellystä.
Pitäisi muistaa, että:
- napa osoittaa menosuuntaan
- koira pitää koko ajan pitää mukavuusalueella eli ohjaajan sivulla käden osoittaessa järkevästi seuraavaa estettä (ei liiotellusti eteen, vaan koiralle huomioitavasti)
- ei ole tärkeintä liikkua nopeasti, vaan oikea-aikaisesti ja oikeaan suuntaan
- Osan tässä-käskyistä voi jättää pois ja jatkaa seuraavan esteen nimellä, muuten Raisa-parka ei tiedä, minne mennään seuraavaksi
- Alussa heti liikkeelle ja tiukoissa kurveissa heti katsekontakti koiraan tai siihen paikkaan, jossa sen tulisi kääntyä => Raisa kääntyy hyvin, kunhan sille kerrotaan mihin ollaan kääntymässä
- Edelleenkään ei saa koskaan jättää koiraa selän taakse, periaatteessa niin helppoa, käytännössä niin vaikeata
- Täytyy ottaa Raisan kanssa ohjelmistoon esteiden nimi-harjoittelua entistä enemmän. Laittaa esteitä tyrkylle ja sitten esteen nimen kuultuaan se saa suorittaa oikean ilman muuta ohjausta. Hiljalleen tietysti siirrytään aina hankalimpiin treeneihin. Eli seison vaan itse paikalla ja kuiskaan esteen nimen. Uskoisin, että Raisa tykkää tuon(kin)laisesta harjoittelusta.

Raisa oli kepeillä hiukan ulalla, niitä tarttis taas palautella mieleen (tai ainakin heti mammalomailun jälkeen, jos tähän väliin tulee mammaloma). Oma ohjaus oli ihan hukassa ja unohdin jopa radan moneen kertaan - voiko muutamassa viikossa taantua lakeiskurssilaisen tasolle?!

Kaikesta sössimisestä huolimatta meillä oli kivat treenit ja Raisalla oli vauhti päällä. Juuri se vauhti vähän askarruttaa, Raisu kun ei voi yleensä tehdä mitään vähän sinnepäin, vaan se tehdään täysillä tai ei lainkaan ;) Kati-rosmo taas kunnostautui ryöstöpuuhissaan ja varasti aamulla Raisalle varaamani lihapullat pöydällä olevasta pussista. Ja kyllä harrrmitti taas. Saamarin sikaporsas. Nyt se taas nukkuu ihan viattoman näköisenä sohvalla.

TOKOn suhteen pitäis taas reipastua, sekin on ihan jäänyt viime kuukauden aikana. Tänään vähän seurailtiin treeneien alkua odotellessa ja se oli Raisun mielestä hirmuisen hauskaa. Josko saatais ruutu kuntoon ennen varsinaista mammalomaa.

Ihanaa, että ulkona on pakkasta eikä koirat kanna sisälle kuraa :)

1 kommentti:

Sinttu kirjoitti...

Tossa listassa on kyllä niiiiin hyviä pointteja - mutta niinhän se menee että helpommin sanottu kuin tehty!

Meidän pitäis Tarmon kanssa myös treenata juuri tuota esteiden nimi -harjoitusta. Siinä on varmaan naksuttimesta suuri apu. Ja itseni pitäis myös kiinnittää huomiota tuohon tässä-sanan liialliseen käyttöön ja viljellä enemmän niitä esteen nimiä.

Mutta miten se vaan kuulostaakin niin helpolta... =)

Päivitin juuri meidän omaan blogiin tämän viikon treenit, agilityssa oli taas suuria onnistumisen elämyksiä meidän haastavan harjoituksen myötä :)