torstaina, helmikuuta 05, 2009

Mielenkiintoisia luentoja ja tiineyspäiväkirjaa

Viime viikonloppuna järjestettiin Springerspanielit ry:n luentopäivät ja siellä pääsimme kuulemaan todella mielenkiintoisia luentoja. Launataina ell Nina Menna aloitti kertomalla atopiasta, allergiasta ja koirien aggressiivisuudesta. Ainakin minulle tuli paljon uutta tietoa ja yllättäen luento venyi aina ruokatunnille saakka, koska juttuahan riitti. Waleseilla terveyskyselyn mukaan noin 10 % oli allergiaa/atopiaa, ja ainakin oma suhtautumiseni vaivoihin muuttui entistä vakavammaksi nyt luennon myötä. Vakavina muotoina nuo tuntuvat olevan erittäin hankalasti hoidettavissa ja tuskallisia koiralla, ja lisäksi varsin selkeästi periytyviä. Iltapäivällä Ville Vasunta kertoi metsätyksestä ja näytti metsästysvideoita. Vuosikokouksessa sain vastaanottaa "aloittelevan walesikasvattajan"- kiertopalkinnon, mikä oli tietysti hienoa. Kolmen pentueen jälkeen olen todellakin vielä aloitteleva, mutta onneksi alku on ollut lupaava :) Kiitos siis itse kullekin kasvattinomistajalle taas kerran :D

Sunnuntaina Hannes Lohi luennoi koirien geenitutkimuksesta ja sitäkin seurasimme melkein henkeä pidättäen. Mitä mahdollisuuksia geenitutkimus avaakaan. Nyt pitäisi vaan saada lisää koiria antamaan DNA-näytteitä. Omista kasvateistani yhdeksästä näyte on otettu ja toivottavasti lopuistakin saadaan otettua näytteet vuoden aikana. Iltapäivällä Heljä Marjamäki kertoi vielä MH-luonnekuvauksen käytöstä jalostuksen apuna.

Oma koiramainen elämäni rajoittuukin tällä hetkellä lähinnä yhdistystoimintaan, luentojen kuunteluun ja koirien kanssa lenkkeilyyn. Raisa kun vaikuttaa hyvinkin olevan tiineenä. Niinpä tästä päivityksestä tuleekin sitten tiineyspäiväkirja ;)

Raisahan astutettiin 4.1 ja 5.1, joten ensimmäisesti astutuksesta on kulunut nyt 32 vrk ja nyt voi kyllä sanoa Raisun olevan tiineenä, vaikkei ultrassa olla käytykään. Toivottavasti kaikki vaan menee hyvin loppuun asti, ettei pentuja mene kesken tai synny kuolleena.

Neitokainen on ollut koko ajan oma pirteä itsensä, tosin ruokahalu tuntuu jopa kasvaneen. Katilla oli aikanaan pahoinvointia ekoina tiineysviikkoina, mutta pois se Raisasta: se tyttö on elämänsä kunnossa ja meinaa varastaa mummonsakin ruoan. Astutuksen aikaan Raisalla oli painoa 19 kg.

20 vrk (24.1) astutuksesta oli nähtävissä, että nisät alkoivat punertua ja painoa oli tuolloin 20 kg. Eli kilo oli tullut lisää (ruokin neitokaista aiempaa tukevammin, joten oliskohan vähän lihonutkin?).

23 vrk (27.1) maha alkoi olla pinkeä ja neiti vuoti aavistuksen lasista nestettä, muiden koirien mielestä Raisuli tuoksu erikoisen hehkeältä. Maha on kuvissakin vielä varsin huomaamaton.

Tässä muutama kuva 25 vrk (29.1) astutuksesta:







Viimeisen viikon kuluessa Raisan maha on ihan oikeasti alkanut kasvaa, vaikka vauhtia on entiseen malliin edelleen. Ensi sunnuntaina tulee kuluneeksi 5 viikkoa astutuksesta, joten odotusaikaa on suunnilleen puolet jäljellä.

Tässä Raisa makoilemassa tänään otetussa kuvassa:



Maha melkein hukkuu seisoessa edelleen, ensin ennen astutusta otettu kuva ja sitten tänään napsaistu otos:


Ennen ja...


4,5 viikkoa jälkeen astutuksen.

2 kommenttia:

Sinttu kirjoitti...

Ihanaa! Pidetään edelleen peukut pystyssä että kaikki sujuu hyvin loppuun asti :) Milloin teillä on se ultra?

Siehän voisitkin nyt sitten vaikka joku torstai lähteä seuraksi agility-treeneihin, jos omat treenaukset on tällä hetkellä vähän vähemmällä :)

Sinttu kirjoitti...

Ai niin, piti vielä sanoa onnittelut tuosta palkinnosta - meni varmasti oikeaan osoitteeseen :)