torstaina, helmikuuta 26, 2009

Tiineyspäiväkirja jatkuu- enää runsas viikko jäljellä

Raisan tiineysaika lähenee loppuaan, tänään on jo 53. tiineysvuorokausi. Eli nyt on jo 7 1/2 viikkoa kulunut astutuksesta. Mitäs viimeisen viikon aikana on tapahtunut: Raisan masu levisi kerralla hurjasti kun se hieman "putosi" vatsaontelosta. Sen jälkeen ruokahalukin hiukan parani. Maha on kuitenkin vielä aikas tiiviisti ylhäällä eikä roiku vielä polvissa.

Pentunappulat maittaa ja kotiruoka vielä paremmin. Harvoin Riesa kyllä ihan koko annosta pistelee poskeensa. C-vitamiiniakin sain hankittua ruoan lisäksi. Axiluria Raisa söi viikon verran.

Pentujen liikkeitä on pariin kertaan tuntunut jo selvänä vellomisena, kun joku tyyppi on kohdussa tanssahdellut. Nisien ympäriltä on karvat lähtenyt ja nisien koko on selvästi kasvanut. Metsälenkeillä mennään yhä edelleen vauhdilla, mutta Raisa ei ihan vielä ymmärrä kokoaan leveyssuunnassa vaan ohi juostessaan törmäilee jalkoihini.

Huomenna aloitan lämpöjen mittaamisen. Ruumiin lämpöä mitataan siitä syystä, että lämmön laskiessa on tiedetään synnytyksen alkavan pikapuoliin. Nyt aluksi saa Raisan opetettua lämmön mittaamiseen ja itselle vähän tietoa sen peruslämmöistä. Tätä ennen kun ei ole neidiltä lämpöä mitattu - ei ole ollut tarvetta. Eilen kasattiin jo pentulaatikko ja teipattiin muovimatto työhuoneen/koirahuoneen lattiaan.

Alla olevassa kuvassa Raisa on 50. tiineysvuorokaudella:

Seuraavat kuvat on otettu tänään, kun astutuksesta on kulut 53 vuorokautta.





Näin myös Ticoa ja Saria agilitytreeneissä. Ticolla on ollut treenitaukoa, joten kyllä sillä olikin intoa. Hyvin neitokainen kuitenkin malttoi pysyä paikallakin harjoitusten alussa, vaikka vinkua tarttikin säälittävästi, kun ei heti päässyt suorittamaan... Harjoiteltiin Kaisan ohjeiden mukaan hyppytekniikkaa sekä kontakteja ja keppejä. Ticolla on mieletön vauhti ja sitä on ihana katsella treeneissä :)

1 kommentti:

Sinttu kirjoitti...

Ihana pikku punkero ;)