lauantaina, joulukuuta 10, 2011

Raisalle VOI1 ja menolippu EVL:n TOKOssa :)

Tänään tokoiltiin Lempäälässä TamSK:n tottelevaisuuskokeissa aina yhtä mukavan Juha Kurtin arvostellessa. Tuloksena VOI1 259,5 pistettä ja sijoitus 3. (14 koirakon joukosta). Nyt siis saavutettiin vuoden tavoite myös TOKOn suhteen ja voimme hyvillä mielin jatkaa ensi vuonna kohti EVL:n haasteita ja toivottavasti kohti Tottelevaisuusvalion arvoa. Josko ensi vuonna saisin Raisa ilmoitettua hieman enemmän kokeisiin, jotta niistä tulisi enemmän rutiinia (kauheasti tokoa jännittävälle emännälle).

Tässä vielä pisteet ja kommentit:

Paikalla makaaminen: 10 p Ilmeisen hyvin meni alusta loppuun.
Seuraaminen taluttimetta: 9,5 p En katsonut koko aikana koiraan, mutta tunsin sen lähellä. Kaavio ei ollut kaikkien pisimpiä tai hankalimpia.
Istuminen seuraamisen yhteydessä: 9,5 p Raisa alkoi istuminen heti käskystä, mutta peppu painui hieman hitaasti maahan.
Luoksetulo: 6 p Oli vähän liikaa vauhtia eikä seisominen oikein onnistunut. Maahanmeno nopea ja napakka ja siitä laukalla vierelle.
Ruutu: 9,5 p Hieno ruutu, puoli pistettä meni pienestä haistelusta ruudussa maahanmenon yhteydessä. 
Hyppynouto: 0 p Tarttuminen kapulaan riehakas ja iloinen, mutta jokin aivopieru iski ja Raisa juoksi esteen ohi luokseni. Tätä ei ole tapahtunut varmaan koko syksynä treeneissä. 
Metalliesineen nouto: 8,5 p Hieman liiankin innokas suoritus (onneksi kaikkien mokieni jälkeen!), tarttuminen kapulaan innokkaasti hyökäten ja luovutuksen jälkeen iloloikka. 
Tunnistusnouto: 7,5 p Innokkaasti suoraan omalle kapulalle, mutta turhaa mälväämistä ja leikkimistä.
Kauko-ohjaus: 8,5 p Yksi lisäkäsky Raisan katsoessa hallin kolinoita, pieni eteneminen. 
Kokonaisvaikutus:  10 p Raisa oli iloinen, innokas ja kokonaisuudessaan pätevä.


Torstaina oltiin onneksi päästy kasvattien kanssa treeneissä harjoittelemaan hallissa yhteispaikallaoloa, luoksetuloa häiriökoirien kanssa, ruutua ja hyppynoutoa. Mukana olivat myös Ella, Dante, Hertta, Kamu, Ada ja Pihla. Pikku-Viima on valitettavasti treeneistä tauolla nielu- sylkirauhastulehduksen takia, mutta onneksi pikkuneidin olo alkaa nyt jo helpottaa.

Ei kommentteja: