sunnuntaina, marraskuuta 26, 2017

Matkaani rallatellen käyn

Tänäänkin oli rally-tokon kisapäivä. Tuomarina oman seuran kisoissa toimi alokas- ja mestariluokissa Iiris Harju.

Olemme tehneet kisadebyyttimme Iiris Harjun radalla ja se meni hienosti. Silloin jäi kiva olo kisaamisesta ja myös avoimesta napattiin hänen radaltaan yksi hyväksytty tulos. Olimme hänen radallaan myös kisatessamme ensi kertaa mestarissa puolitoista vuotta sitten ja siitä jäi pienoinen kammo: emme toki osanneetkaan vielä ihan kunnolla, pojan diabeteksen takia oli valvottu kuukausi öitä heräillen ja rata tuntui tolkuttoman vaikealta. Pisteitä kertyi 97 - miinusta eli tulokseksi jäi vaivaiset kolme jäljelle. Sen jälkeen ajattelin, että välttelemme näitä ratoja. Nyt oli kuitenkin oman seuran kisat, halvempi osallistumismaksu ja halli viiden minuutin ajomatkan päässä...tällä yhtälöllä tuntui, ettei parane jättää Raisaa ilmoittamatta.

   Osaamisen myötä ratakin tuntui tällä kerralla helpolta, mitä nyt ekalla kyltillä oltiin vähän nukuksissa eikä Raisan eli Jangas Duck Soup kuulo ole enää entisensä. Sen on vaikea erottaa käskyjä toisistaan, jolloin maahanmeno muuttui istumiseksi eli kaksi uusimista, muutamia kauneusvirheitä ja pisteitä jäi kasaan mestarinluokasta 91 kipaletta ja saatiin vieläpä tuomarin palkinto :) Eipä taideta enää vältellä kenenkään ratoja :D

  Kivaa oli, tosin jäin taas suustani kiinni ja ja kahden tunnin kisareissu venyi melkein viiteen, mutta kun on kerran hyvää seuraa!

  Meidän jo suunnistettuamme kotia kohti kisadebyyttinsä tekivät Eve Hänninen ja Pihla eli Jangas Gale Wind saaden alokasluokasta hyväksytyn tuloksen 86 pistettä, josta suurin osa pisteistä meni (ei niin yllättäen) remmin kiristymisestä... Tämä on muuten niin selkeälle ja taitavalle ohjaajalle vaikea paikka, kun agilityssä remmi vain heitetään pois jaloista ;) Laskinkohan oikein, että Pihla olisi jo kuudes rally-tokossa palkittu kasvattini! Upeaa Eve ja Pihla!! Tuntuu hienolta niin Pihlan kasvattajana kuin koirakon koulutusohjaajanakin: videolta näkyi oikein kiva ja hyvässä kontaktissa suoritettu rata.

Pari viikkoa  sitten Siiri Hakala ja Sakke eli Jangas Eager-Beaver olivat käyneet vähän salaa kisailemassa toisen hyväksytyn tuloksen Ylöjärvellä 11.11 ja hienot 94 pistettä rally-tokon alokasluokassa Jaana Karppisen radalla. Aikamoinen vuosi koirakolla!

Ei kommentteja: