perjantaina, marraskuuta 01, 2019

Voihan juoksuajat

Pippi-Pöppiäinen aloitti ensimmäisen juoksunsa pari viikkoa sitten ja viikon perästä alkoi Raisan juoksu. Kaikeksi onneksi kumpikin ymmärsi aloittaa kiima-ajan juuri sen jälkeen, kun Cafu oli käynyt vierailulla...

Pippi inhoaa kerta kaikkiaan mokomia juoksuhousuja, jotka on takuulla kehitetty vain pienten koirien kiusaksi. Yhteistreenit ovat olleet tauolla neitokaisen kanssa, koska housut jalassa ei voinut aluksi muuta kuin kyyhöttää kyttyrässä ja mahdollisesti kakata pari kovaa papanaa niiden sisään. Ja sen jälkeen jatkettiin hännän kääntämisellä ja pojille flirttailulla eli eipä siitä keskittymisestäkään olisi mitään tullut. Katsotaan, josko viimein päästäisiin tiistaina agilityyn, kun housuja on ehditty käyttää pari viikkoa ja juoksu lähestyy hiljalleen loppuaan...

Viime perjantaina käytiin Anna Laulajaisen koiratanssikurssilla Raisan kanssa (jonka juoksu ei vielä tuolloin ollut alkanut) ja siellä harjoiteltiin erilaisia temppuja maan tasassa. Niitä ollaan sitten treenattu kotosalla neitokaisen kanssa.

Pipin mielestä juoksuhousut on tehty vain pienten koirien kiusaksi
Ja tulipahan todistettua, että Pippikin oppii mallista. Mennessäni jalkojeni päälle kyyryyn lattialle nenä matossa kiinni, tuli neiti vastaavasti makaaman vastapäätä. Ja teki sen useaan kertaan kehuttuani sitä. Se myös ymmärsi laittaa kuononsa penkin päälle laskiessani oman leukani siihen.

Hypohajujen opettelua on jatkettu erilaisilla häiriöillä ja lapsetkin ovat päässeet naksuttelemaan onnistuneesti. Myös ilmaisun alkeita on tehty aika ahkerasti, vaikka siinä mennäänkin naksun kanssa välillä hieman turhautumisen puolelle, jos vaadin liian voimakasta ilmaisua.

Juoksuista puheen ollen Ellikin (Jangas Miss Chievous) yllätti aloittamalla juoksunsa alkuviikosta lokakuun lopussa sen sijaan, että juoksu olisi alkanut tammi-helmikuussa kuten olimme ajatelleet. Ensi tai sitä seuraavalla viikolla on tarkoitus lähteä sulhasta tapaamaan, kun pojalla oli silmätkin kunnossa uusintatarkissa.  Eli saattaapi olla, että seuraava pentue syntyy jo tammikuussa.

Ei kommentteja: