maanantaina, heinäkuuta 30, 2007

Manteli näyttelyissä

Manteli eli Jangas Dimples pääsi viikonloppuna peräti kahteen näyttelyyn. Vasta 9 kuukauden ikäinen Mandela käyttäytyi todella kauniisti ja sai seuraavat tulokset ja arvostelut:

Pori KV 29.7. tuomarina Refet Hadzic
Junioriluokan ERI 2.
"9 months, well developed for age, good proportions, strong bones, correct head, correct bite, short strong neck, correct angulations on front, a bit soft in elbows, good action in movement, excellent temperament."

Vantaa 28.7 tuomarina Dan Ericsson:
junioriluokan EH 2.
nätt, men lite kvadratisk byggd tik, som borde ha bättre kors. fint huvud och uttryck. Rätt bra front. bra päls. det branta korset stör helheten. Visar sig trevligt. "

Raisa puolestaan pääsi viikonloppuna treenaamaan sekä MEJÄä että TOKOa. Verijälki oli noin 400-500 metrin mittainen ja sen aikana kuljettiin risukossa, ojien yli, hakkuuaukiolla ja mukavassa metsämaastossa. Raiku jäljesti rauhallisen varmaan tyyliinsä välillä ohjeita odotellen. Kahen viikon päästä kokeeseen. Tämä oli tyttösen viides harjoitusjälki. Vielä pitäisi tehdä yksi lyhyt motivaatiojälki ennen koetta.

TOKOa treenattiin mummon mökillä nurmikentällä vesisateessa (eka kertaa sateessa). Aloitin istuen paikallaololla, jossa ei ollut muuten ongelmia, mutta Raisu meinasi nousta minun laittaessani ruutumerkkejä eli ämpäreitä parinkymmenen metrin päässä. Loppuaika hyvin paikalla.

Seuraamisen alussaneitokainen karkasi ruutuun, mutta sen jälkeen iloista, tarkkaa seuraamista. Vasemmalle kääntymiset ovat vielä hankalia, kun walesineito on niin lähellä ja innokkaasti seuraamassa.

Liikkeestä maahanmenoa harjoiteltiin eka kertaa avoimen luokan malliin. Seuraamisesta Rai Rai meni nopeasti maahan ja pysyi paikalla kulkiessani kymmenen metrin päähän. Jätin lelun sinne ja siirryin pari metriä koiran taakse. Vain pää kääntyi, mutta kroppa pysyi paikallaan hyvin. Lopuksi vapautin lelulle. Näyttää siis siltä, että avoimen luokan liikekään ei aiheuttaisi harmaita hiuksia.

Luoksetulossa Raisa pysyi taas kauniisti paikalla ja laukkaa täyttä vauhtia luokseni, mutta perusasentoon tullessaan se jää mielestäni aavistuksen taakse.

Ruutu meni hiensoti lelun ollessa siellä ja 5 metrin päästä koitin osaako Raisa mennä ruutuun pelkästä käskystä ja kyllähän se osasi (kuten se oli itse asiassa näyttänyt jo treenin alussa sinne karatessaan), palkkaana heietty lelu. Lopuksi vielä yksi harjoitus, jossa lelu oli jo valmiiksi ruudussa.

Viimeiseksi harjoittelimme vielä puun kiertämistä ja nyt kiertäminen alkaa sujua niin, että takaisin tullessa koitin ensi kertaa pysäyttämistä lelua heittämällä. Hyvin meni. Raisan kanssa on aivan ihana treenata, kun se on aina innokas ja halukas tekemään. Ja tuntuu vaan innostuvan joka kerta enemmän.

Ei kommentteja: