torstaina, elokuuta 02, 2007

Agility- ja TOKO-treenejä

Tänään kokoonnuimme taas Tarmon, Raisan ja Ticon kanssa harjoittelemaan agilitya. Tarmo oli agilityssa piiitkästä aikaa ja tauko näkyi keskittymisen puutteena. Silti Tarmo selvitti kunnialla renkaan, puomin, putken, pari hyppyä ja A-esteen. Raisa ja tico pääsivät menemään 5 esteen radan: kaksi hyppyä, putki ja kaksi hyppyä kaikki samassa linjassa. Koira vasemmalla ohjaten suoriuduttiin kerrassaan hienosti, mutta toisinpäin tuli ongelmia. Eli ohjausharjoituksia "väärältä" puolen ja paljon seuraavaksi. Miten ne olivatkin päässeet unohtumaan. Raisa alkaa osata kepir jo mallikkaasti pienellä käsiavustuksella ja Ticokin on kehittynyt aimo harppauksin. Harjoittelimme myös kujakeppejä, jotka olivat enää hieman auki. Myös pituus, rengas ja 50-55 cm korkeat aidat koitettiin yksittäisinä esteinä. Alussa Raisa meni upeasti puomin ja pientä keinua parikin kertaa, mutta lopussa neitokainen jäi puomille seisomaan eikä meinannut liikkua mihinkään. Taisi olla hieman liian pitkät treenit Raisulle. Tico on edelleen loistava kontaktiesteillä: se kulkee esteen vauhdilla ja pysähtyy takajalat kontaktilla sekä odottaa paikallaan, vaikka Sari liikkuisi kauemmaksikin. Valitettavasti Ticoliini satutti toisen takajalkansa lopussa ja käänsi sitä hieman. Kivat treenit, mutta olisi pitänyt malttaa lopettaa hieman aiemmin ;) Lopuksi porukka pääsi vielä Katin kanssa juoksemaan ja nauttimaan mutakylvyistä ja auringosta.

Raisan kanssa kävimme treenaamassa eilen TOKOa.
Aloitin paikallaololla, joka meni hienosti (20 m, 30 s.).

Sen jälkeen seuraaminen, jossa palkkasin perusasennoista ja harjoittelimme käännöksiä oikealle ja vasemmalle (viimeksi mainituista palkka aina onnistuneesta suorituksesta). Raisalla on kova into ja välillä se hieman edistää, mutta katsekontakti pysyy herkeämättä.

Harjoittelimme ilman välipalkkaa (siis muuta kuin kehuja) peräkkäin liikkeestä seisomisen ja luoksetulon, jotka onnistuivat hienosti.

Istu-maahan-istuminen harjoiteltiin kauko-ohjauksena noin metrin päästä ja palkkaus namikipolle Raisun taakse. Asennonvaihdot onnistuivat ensimmäisellä käskyllä ja takaosa pysyi paikallaan kuten pitikin.

Lopuksi vielä ruutu noin 20 metrin päästä. Raisa painoi täyttä laukkaa lelun luo ruutuun. Toisella kertaa lähetys (pienen käsimerkin avittamana) tyhjään ruutuun ja lelunheitto palkaksi, kolmas kerta taas lelun perään. Ruutu on Raikun mielestä tosi hauska juttu eikä se tällä kertaa meinannut karata sinne kesken liikkeen.

Ei kommentteja: