maanantaina, elokuuta 06, 2007

Treenausta ja pentutreffejä

Raisan elämä on sitten mukavaa, kun sisaruksia saa tavata viikoittain. Tänään oli vuorossa Remu-veljen kanssa painiminen. Vauhtia riitti ja sisustettiinkin hieman Kaisalla ja Jarkolla mattoja uudestaan.

Viikonloppuna Raisa pääsi myös jäljestämään. Nevalla jäljestys sujui mukiinmenevästi, ojien ylitykset paremmin kuin arvelin etukäteen, mutta toinen kulma hieman oikaistiin. Maasto oli selvästi totuttua hankalampi. Remu pääsi agiliiutoonkin ja Raisakin sai koittaa vieraassa paikassa sekä puomin että keinun suorittamista ja hyvin ne sujuivatkin.

Tokoiltukin on tietty taas. Eilen mummun pihanurmikolla suoritettiin pidempi seuraaminen F:n muodossa ja luoksetulo. Palkkana pelkästään kehut ja leikki (ilman leikkikaluja). Raisalla on ihana vauhti ja into hommassa. Sen kanssa on äärettömän ihana treenata.

Tänään harjoiteltiin agilitykentän laidalla hiekkakentällä. Häiriöitä riitti: ihmisiä, meteliä ja vieraita koiria.

Paikallaoloa harjoiteltiin Remun kanssa vierekkäin (väliä pari metriä). Alussa Raisu ihmetteli kaikkea muuta ja tarvitsi toisen käskyn maahanmenoon, mutta pysyi minuutin paikallaolon ollessani noin 10 metrin päässä. Rasia makaa rauhallisesti eikä näytäkään siltä, että se viitsisi mihinkään lähteä. Palkkasin maassa olevan koiran seisottuani hetken sen vierellä. valitettavasti vaan namin saatuaan Raisa nousi ilman lupaa istumaan. Vielä on siis hieman parantamisen varaa.

Seuraaminen taas hiensoti keskittyen ja ehkä hieman edistäen. Käännökset ok. Palkkaus lelua repimällä ja jahtaamalla.

Liikkeestä seisomisesta palkkasin palatessani Raisaa kohti heittämällä lelun taakse.

Kauko-ohjaus oli myös tänään ohjelmistossa. Istu ja maahan noin kahden metrin päästä. Ensin maasta istuminen ja palkka taakse namikupille. Sitten istu-maahan-istuja palkkaus taakse. Riesa totteli jokaisen käskyn nopeasti ja peppua siirtämättä.

Viimeiseksi harjoiteltiin pitkästä aikaa katsekontaktia perusasennossa ollessa. Menimme ihan agilitya treenaavien koirakoiden viereen ja silti yhtä poikkeusta lukuunottamatta Raisa piti sekä itsenäisesti katsekontaktia että katsahti "katse"-käskystä.

Ei kommentteja: