maanantaina, elokuuta 13, 2007

Remulle AVO2 MEJÄstä!

Eilen 12.8 järjestettiin Springerspanielit ry:n MEJÄ-mestaruus Oitissa. Remu ja Raisa pääsivät kokeeseen avoimeen luokkaan juuri alaikärajan ylitettyään eli vaatimattomassa 9 kuukauden iässä. Jälkiä teimme Kaisan ja vähän Jarkonkin kanssa lauantain helteessä, jolloin hukkasin auton avaimet metsään. Ne mokomat putosivat taskusta metsässä rämpiessä. Pieni ongelma oli, että kaikki tavaramme (jäljentekovälineet, juomapullot jne) olivat autossa, ovet lukossa, ikkunat melkein tukossa ja avaimet jossain mättäällä. Onneksi Jarkko pelasti tilanteen hankkimalla uudet välineet ja äitini oli niin ystävällinen, että lähti ilta-ajelulle Tampereelta tuomaan avaimia... Tästä lähin avaimet on metsässä vetoketjullisessa taskussa ;)

Muutaman osallistujan tanssima sadetanssi oli tuottanut sunnuntaiaamuun mennessä tulosta ja niin pääsimme lähtemään sateiseen metsään tuomarina olleen Satu Savolainen-Pullin kanssa. Raisalle arpaonni oli määrännyt ekan jäljen ja neitokainen oli aluksi ilmeisesti niin innoissaan metsässä touhuamisesta, että se vaan hyppi mättähältä mättähälle sen sijaan, että olisi mitenkään viitsinyt jäljestää. Ekan osan lopussa se jäljesti rauhalliseen ja maavainuiseen tapaansa ekalle makaukselle, jota Raisu tonki pitkät ajat yrittäen löytää niitä treeneissä ilmestyviä nameja... Heti kulman jälkeen saatiin hukka Raisan vain kiertäessä ympyrää jäljen tuntumassa. Ilokseni saimme harjoitella jäljen loppuun. Toinen sivu oli sellaista haahuilun ja jäljestyksen sekoitusta, mutta kolmas osa makauksesta aina kanille saakka oli jälkitarkkaa ja hyvää jäljestystä. Niinpä tulimme jäljeltä hyvillä mielin ja saatoin kehua Riesaa ihan aidon ilanhtuneena. Tässä arvostelu (tulos oli siis AVO 0):
"Raisa ohjataan jäljelle. Edettyään muutaman metrin jälkeä Raisa unohtaa tehtävänsä ja ihmettelee metsää. Tuomitaan hukka. Palautuksen jälkeen sama toistuu uudelleen ja tuomitaan 2. hukka. Palautuksen jälkeen löytyy uusi jäljestysvaihde ja Raisa jäljestää hyvin 1. kulmalle, jossa makaus merkataan. Jäljen jatko ei kuitenkaan löydy ja koe keskeytetään. Harjoitellen loppuun. Raisa osoitti osaavansa jäljestää, mutta tänään nuoren jäljestäjän mielenkiinnon vei metsän hajut."

Remu eli Jangas Direct Action sen sijaan jäljesti hienosti saaden AVO 2-tuloksen ja 35 pistettä. Olin todella ylpeä nuoresta pojasta. Tästä kelpaa Kaisan ja Jarkon jatkaa treenaamista. Remu sai seuraavanlaisen arvostelun:
"Remu ohjataan jäljelle. Ensimmäinen osuus mennään rauhallista vauhtia tehden runsaasti tarkistuksia. 1. makaus merkataan ja kulma tarkasti. Toisella osuudella vauhti hieman kasvaa ja tarkistukset vähenevät. Lentoon pyrähtävät linnut aiheuttavat pienen tarkistuksen, mutta jäljestys jatkuu. 2. makaus merkataan ja kulma pienellä tarkistuksella. Kolmas osuus hienoa reipasta jäljestystä. Remun kohtaloksi koitui tänään metsäautotie toisella osuudella. Remu lähti katsomaan minne tie vie ja se johti hukkaan. Erinomaista työtä nuorelta koiralta."

Onneksi olkoon vielä kerran!!

Ei kommentteja: