maanantaina, elokuuta 20, 2007

TOKO-treenaamista

Raisa aloitti juoksunsa lauantaina (onneksi kuitenkin vasta kokeen jälkeen), mutta neitokaisen aikuistuminen ei ole vielä vaikuttanut treenaamiseemme. Viime tiistaina aloimme taas kesätauon jälkeen koulutukset Riitta Jantunen-Korrin nuorten jatkavien koirien ryhmässä. Samassa ryhmässä on myös siskopuoli veikeä Vinka (Sparklecreak's Ice Breaker).

Olen ilmoittanut Raisan kokeisiinkin, mutta saattaa olla, ettei juoksu ole ehtinyt loppua ennen koetta. Ekasta juoksusta kun ei yhtään tiedä. Koe olisi 5.9 ja silloin olisi juoksun alusta 19. vuorokausi. Vaikka tuleehan niitä kokeita myöhemminkin. Viime kerralla treeneissä harjoittelimme pitkän vapaana seuraamisen. Raisa seuraa innokkaasti, mutta minun tulisi muistaa hidastaa sekä käännöksissä että perusasennoissa. Liikkeestä seisominen onnistui loistavasti, mutta luoksetulossa Raisu tarvitsee vielä pienen pienen ranteenheilautuksen avukseen.

Olemme myös aloittaneet estehypyn harjoittelun kotona. Olohuoneen sisustus on siis saanut uuden modernin lisän hyppyesteestä ;) Harjoittelen Raisan kanssa aina kolme hyppyä/harjoitus.

1. harj. Pari kertaa Raisan kanssa yhdessä hypäten tai niin, että Raisa oli vierellä seuraamassa. Viimeisellä kerralla Raisan ollessa perusasennossa annoin hyppykäskyn juuri ennen kuin heitin lelun esteen yli. Raisa hyppäsi yli ja kehuin sen maasta taivaaseen.

2. harj. Perusasennosta esteen yli samalla tavoin kuin viimeksi kaksi kertaa. Kolmannella kerralla annoin pelkän käskyn ja heitin lelun vasta Raisan noustua ja otettua askeleen esteen suuntaan kuultuaan hyppy-käskyn.

3. harj. Perusasennosta esteen yli taas niin, että odotin käskyn jälkeen ja Raisa yllätti minut loikkaamalla pelkästä käskystä esteen yli. Heitin lelun Raisan ylittäessä estettä. Toisella kertaa palkka hieman myöhemmin. Kolmannella kertaa annoin top(seis)-käskyn Raisan hypättyä ja se jäi muutamaksi sekunniksi seisomaan paikalleen esteen toiselle puolen, jolloin palkkasin taas lelulla.

4. harj. Samalla tavoin kuin edellinen treenikerta.

5. harj. Odotin kauemmin top-käskyn jälkeen. Kerran palkka pelkästä hypystä. Liikuin viimeisellä kerralla muutaman askeleen Raisaa kohti ennen vapautusta.

6. harj. Perusasennosta estehyppy ja paikalla odottaminen kunnes ehdin pari askelta Raisaa kohti. Lelun heitto palkaksi. Toinen kerta samalla tavoin ja kolmannella kerralla ehdin melkein neitokaisen luokse ennen palkkaamista. Raisa pysyy kiltisti paikalla. Vapautettuani sen se tykkää kantaa vinkulelua ja hypätä esteen pariinkin kertaa lelu suussa kehuja odottaen. Lopuksi otan Raisan syliini lattialle leluineen kaikkineen.

Hyppyliike alkaa sinänsä olla melko valmis, vielä hieman malttia paikalla seisomiseen, perusasentoon istuminen, hieman korkeampi este ja tietysti paljon häiriöharjoittelua. Nythän ollaan treenattu vaan kotosalla. Mutta onhan tässä vielä pari viikkoa aikaakin.

Ei kommentteja: