torstaina, heinäkuuta 31, 2008

Raisa TOKOilee ja treenaa

Eilen Raisa pääsi TOKO-kokeeseen, vaikka olin jo Turkuun lähtiessä ihan puolikuollut päivän terassirempan jäljiltä. Joka lihasta kivisti ja väsytti hirveästi. Raisa oli vaan juoksennellut pihalla päivän ilman mitään muuta huomiota, kun välillä haukkumisesta komentamista ;)

Paikallaolo meni taas hienosti ja 10 tuli, vaikka itse asiassa jouduin antamaan kaksi maahan-käskyä, mutta oli hyvä tuuri eikä tuomari sitä huomannut ;)

Seuraaminen kohtuullisesti, suurin osa hyvää, taas välillä heiluttelin tyhmästi käsiä ja käännökset vasemalle on edelleen tuskaisia 7

Liikkeestä istuminen 8 varmistelun takia, mutta eipä uusittu viime kokeen nollaa

Luoksetulon alku hienosti (kuulemma vähän pitkä käsimerkki seisomisessa) loput tulot ihmeen rauhallisia ravissa, mutta Raisa totteli käskyt asiallisesti. 7

Ruutuun meno upea: täyttää laukkaa ja ruudun keskelle, MUTTA se porsas ei totellut seiso-käskyä, vaan etsi lelua ruudusta ja hieman kehänauhojen ulkopuolelta. Palasi kyllä takasin ruutuun ja teki loppu systeemit lopulta, mutta pisteitä oli jo 0. Tässä vaiheessa hieman ristiriitaisissa tunnelmissa tauolle.

Noutaminen esteen yli 9, yksi piste pois siitä, että se juoksee niin kovaa kapulalle ettei kykene samaan noutokapulaa suussa tasapainoillessaan :)

Metalliesineen noudossa hieman hapuilua tarttumisessa ja jouduin antamaan toisen käskyn 7

Tunnarissa se juoksi suoraan kapuloilla ja tarttui ensimmäiseen, jolloin olin jo ihan vakuuttunut, että se oli väärä. Ilmeisesti olemukseni herpaantui ja Raisa tarjosi kapulaa liikkeenohjaajalle. "Raisa hölmöläinen, tuoppa tänne näin" ja niin nollasin pisteet liian monen käskyn takia. Pelkkä sana tänne olisi kyllä riittänyt... Se oli siis ihan oikea kapula ja Raisa oli tehnyt loistavaa työtä. Oma uskonpuute vähän hävetti, koska Raisa on kyllä lähes poikkeuksetta tehnyt liikkeessä hyvää työtä.

Kauko-ohjauksessa vaadittiin x määrä käskyjä ja Raisu alkoi katsella vasemmalle puskiin. Se on edelleen niin sekaisin kaukkareista, etten oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä. Seuraava koe on jo viikon päästä ja ne täytyis jollain keinolla saada kuntoon. Se ei tällä hetkellä ole niinkään Raisan halusta kiinni (kuten keväällä, jolloin se osasi avoimen luokan liikkeen vaikka unissaan), vaan ihan siitä, että se on totaalisen hämmentynyt ja sen takia jättää jo helposti tekemättäkin asennonvaihdoksia.

Mutta taas saatiin nollattua liikkeet, joista tulee hurjasti pisteitä ja siinä meni taas palkintokin sitten. Toisaalta Raisa oli aika kivassa vireessä ja teki noistakin kahdessa liikkeessä pitkälti hyvää työtä. Vaan kaukkarit tuntuu tällä hetkellä toivottomalta. Toki muissakin liikkeissä oli vielä parantamisen varaa, mutta osa pisteen menetyksistä meni kyllä oman väsymykseni piikkiin, en meinaan käsitä, miten enää jaksoin olla edes pystyssä saatika kisaamassa :) Pisteitä kertyi vaatimattomat 153.

Tuomarina toimi Kari Kielo, joka oli tosi mukava tuttavuus. TSAUn järjestelyt toimivat hyvin ja oli kiva nähdä meitin vanhoja agilitykouluttajia Emmaa ja Sirpaa pitkästä aikaa.

Tänään päästiin taas Merin agilitytreeneihin ja tehtiin viime viikon tekniikkatreeniä, joka meni tosi hyvin. Tehtiin se virheittä kahdesti ja toisella kertaa vielä aikaisempaa varmemmin ja nopeammin :) Ensi viikonloppuna kisataankin peräti neljä starttia ja sitä seuraavalla viikollakin yksi. Tarmo ja Remu ovat puolestaan viikonloppuna menossa MEJÄ-mestaruuteen ja Tarmo ja Sinttu tulee meitille Tampereelle yöksi. On siis taas toiminnan täyteinen viikonloppu tiedossa :)

Ei kommentteja: