maanantaina, heinäkuuta 06, 2009

Agirotu-viikonloppu



Olipas varsin tapahtumarikas viikonloppu! Nastolassa agirotu-tapahtuman alkoi jo perjantaina, lauantaina jatkettiin yksilökisoilla ja sunnuntaina oli itse joukkueet. Reetta saapui iloksemme kyläilemään Paavon ja Elviksen kanssa jo perjantaina kisojen jälkeen. Raisa sai virallisista kisoista kolme hylkyä hylkyä, joista kaksi olisi ollut puhtaita ratoja lukuunottamatta sitä pientä lipsahdusta, että ohjasin neitokaisen väärän putken päähän. Eka kerralla yritin tosin ohjata oikein (yritykseksi se jäi), toisella kerralla Raisa oli jo menossa oikeaan päähän (kolmanneksi viimeisellä esteellä), kun itselle sattui aivopieru ja vilkaisin väärää putken päätä kääntäen hieman myös kroppaa siihen suuntaan. Ja sinnehän Raisa korjasi liikkeensä. Onneton ohjaaja, taas kerran. Taitava Riesa, taas kerran. Raisalla oli vauhtia ja intoa viikonlopun jokaisella radalla. Lauantaina käytiin myös kävelyllä 1,5 km päässä sijaitsevalla lammella ja koirat pääsivät uimaan irskiseurassa. Ainoastaan Elvis oli sitä mieltä, ettei se viitsi remmissä ollessaan kastaa kuin korkeintaan varpaat. Raisa ja Kati painattivat lammessa pitkän matkaa, Raisa haki kaikkien muidenkin kepit ja toi ne rantaan, koska sehän on vaan äärettömän pätevä omasta mielestään. Ihan liikkis tapaus. Se on muutenkin kasvattanut taas sellaiset muskelit etenkin takajalkoihinsa, että moni bodybuilderi olisi kateellinen. Kumma vaan, kun emännän lihakset ei kasva ei vahvistu. Pitäiskö taas tehrä jotain?!

Launtaista Reetan tulis saada kyllä joku survivor-palkinto, kun paleltiin kisapaikalla aamuyhdeksästä iltakymmneneen... Välillä satoi, välillä paistoi. Ihan hauska oli kuitenkin kisoja seurata ja nähdä tuttujakin jonkin verran.

Sunnuntaina "Veikan vaikeet"-joukkueessa kisasivat D-pentueen jengi eli Veikan pennut Remu (jangas Direct Action), Raisan (J. Duck Soup), Paavo (J. Dirty Harry) ja Tarmo (J. Da Vinci Code). Ehkä saan joskus videonkin nettiin. Remu ja Kaisa aloittivat todella nopealla radalla, jossa Kaisa oli kaksi kertaa myöhässä ja tuloksena hylky putkelta (väärä pää) ja yhden riman pudotus Kaisan antaessa tässä-käskyn Remun ollessa juuri riman päällä. Loistavaa työtä sanoisin :) Virhepisteitä siis 15 kipaletta ja aikaa kului 40 sekuntia. Hieno tulos! Raisan kanssa ei saatu ratavirheitä, tosin olin putkella niin myöhässä, että neiti ehti raivotakin minulle. Itse olin monessa kohtaa liian myöhässä, joten pitkiä liirauksia tuli enemmänkin. Tulos siis 0 virhepistettä ja aikaa kului 39 sekuntia. Nämä kaksi ovat varsinaisia raivopäitä radalla. Seuraavaksi oli Reetan ja Paavon vuoro, mutta siellä tuli ohjausvirheitä ja epävarmuutta sen verran, että rata meni aika pitkälti pipariksi. Nyt tarttis Paavon kanssa harjoitella paljon noita kisatilanteita ja tehdä vastaavia harjoituksia. Leirillä otetaan asia työn alle. Reetta on kuitenkin ohjastanut Elvis-enon kolmosluokkaan saakka, joten osaamista sikäli löytyy :) Toivottavasti myös motivaatiota, koska Paavosta voi tulla vielä ihan huippu. Toisaalta ohjattujen treenien puute varmasti näkyy myös tällä erää hieman. Viimeiseksi tuli Tarmo, jonka alku meni vähän pipariksi avustajan vuoksi, koska Tarmo hämääntyi asiasta. Raisan kanssa avustajasta oli vaan hyötyä ;) Melkein kaikki virheet kertyivät siitä, että Sinttu yritti vedättää Tarmoa esteillä, mutta poika ei osaa vielä itsenäisesti suorittaa aitoja ohjaajan takana. Välillä Tarmo veti selkeesti purut sieraamiinsa, kun ohjaus loppui, mutta mikä hienointa viimeiset kymmenen estettä menivät tyylipuhtaasti ja kivalla vauhdilla :) Hyvä loppu siis suorituksellemme!

Tarmon blogista löytyy vielä kuva joukkueestamme. Päivityksen alussa on Sintun tekemän hienon paidan etukuva. Eiks ole upea?! Ensi vuonna saadaan toivottavasti agirotuun sekä "Veikan Vaikeet" (eli D-pentue) kisaaviin että "Raisan Riesat" (E-pentue) aloitteleviin. Ja kummallekin joukkueelle vastaavat paidat (eikös niin Sinttu?), tosin eri väreissä. Ja josko isä & vaari eli "Veikka on niiiin vaikee" pääsis vielä etunenään pullistelemaan häntä koholla ;) Ja naurettiin, että voisi olla ihan hauska lähteä agirotuun koko viikonlopuksi ja vuokrata porukalla joku mökki. Täytyypä katsoa, missä kisataan ensi vuonna.

Sydämellinen kiitos kaikille mukana olleille! Oli kiva käydä porukalla keitolla/lätyllä ja nauttia nyyttäripöydän antimista, koska ruokahan on aina tärkeintä hyvän seuran lisäksi. Kiitos myös magageri-Samille avusta joukkueradalla, samoin kuin Hennalle kiitos. Oli kiva nähdä myös koulutettavani Sari & Milo & Jeccu, hanna & Vellu ja Nana & Wilma joukkueradalla samoin kuin Sanna & Wade, Niina & Paavo, Sairpa & Ossi ja Terhi & Börje aloittelevien radalla. He taisivat saada ihan hienon tuloksenkin ja walesipojat tekivät ohjaajineen hienoa työtä. Ensi vuonna siis uusiksi!

3 kommenttia:

Sinttu kirjoitti...

Tottakai, tuollaisten kuvitusten tekeminen on niin hauskaa puuhaa että mielelläni mie niitä näpertelen :)

Nyt pitää laittaa työn alle ne parit puuttuvat bannerit ensin...

t: "hovigraafikko"

Kaisa kirjoitti...

On se hyvä kun on iso porukka, niin aina löytyy joku osaa tehdä sen mitä tarvitaan ;) Ja jos mökki vuokrataan ensi vuonna koko viikonlopuksi, niin mitäs väliä sillä sitten on, missä kisat ovat :D

Henna Laitinen kirjoitti...

Agirotu 2010 järjestetään Ylöjärvellä, eli mökkiä teidän tuskin tarvii varata ;) Ja päivät voi mukavasti viettää sitten tapahtumassa!

Ja kiitos kovasti myös teille seurasta. Mä taidan kohta tuntea melkein walesiporukan paremmin kuin japsi-ihmiset :D