keskiviikkona, heinäkuuta 01, 2009

Nopeasti ohi vilahtavat kesäpäivät

Juurihan loma alkoi ja nyt on jo ensimmäinen kuukausi kulunut! Mihinkäs tämä aika oikein häviää?!

Viime viikolla oli viimein vuorossa terassin maalaus. Juu, kaikki keväällä kylässä käyneet muistavat varmaan, että mokomalta terassilta oli poistettu maalit jo heinäkuussa armon vuonna 2008, mutta sen jälkeen alkoi sade, joka jatkui aina jouluun saakka. Nyt on siis terassi maalattu kauniin walesin väriseksi eli punaruskeaksi. Miten sattuikaan, väri oli vaalean vihreän kanssa hmm... hyvin mielenkiintoinen. Olin mielestäni valinnut ruskean maalin, mutta tekevälle sattuu. Ja siis mitenkä maalaaminen liittyy koirablogiin? Maalasin myös aitaa, jonka varjoon Kati-vanhus hakeutui nukkumaan ja niin harmaantunut vanhus sai hieman lisää väriä. Tosin niin tyylikkäästi, ettei ylimääräistä ruskeaa juuri huomaa. Onneksi en ole ilmoittanut sitä (taaskaan9 näyttelyyn, joten meitä ei voi syyttää koiran värjäämisestä harmaiden karvojen peittämiseksi ;)

Loppuviikosta osallistuimme myös kolmeen agilitykisaan. kahteen Porvoossa ja yhteen yökisaan täällä Vantaalla. Raisa oli hyvä, yökisoissa suorastaan loistava, mutta emäntähän se sai taas aiheutettua kolme hyllyä.

Poikkesimme myös pikaisesti Tampereella ja siskoni on Ronja-koiransa kanssa kunnostautunut agilityssa aloitettuaan alkeet keväällä. Nyt he olivat saaneet koulutuksen yhteydessä järjestetyssä leikkimielisessä kisassa kannustuspalkinnon. Näin myös Sakkea (Jangas Eager-Beaver) ja Hania (Jangas Eye-Popper). Pennut pääsivät nuorien ohjaajiensa kera harjoittelemaan putkea ja hyppyä ja hitsi miten taitavia pennut ja ohjaajat olivatkaan! Harvahampaiden purennasta ei vielä tiedä, mutta sijoutuksessa olevasta Hanista tuskin tuleekaan jalostuskoiraa, kun sillä on aika iso napatyrä ja yksi ylösnoussut varvas. Mokomia ylösnousseita varpaita on myös tyttösen isotädillä ja tämän puolisisarella. Omissa kasvateissani tämä oli ensimmäinen laatuaan. Kuulemma Daisylläkin varvas oli noussut paikoiltaan saman ikäisenä eli 3-kuisena. Nyt pääsin siis näkemään sellaisenkin ihmeen. Muuten Hani on niin nätti ja kiva pentu, että! Harmittaako?! Ei kait yhtään...

Eilen agilityssä nähtiin myös Essiä, Dantea, Ellaa ja Pipsaa (huomasitko Viivi, en mä teitä aina unohda?!) ja vähän Lotteakin. Harjoittelimme eka kertaa pussia, joka ei tuntunut olevan edes vaikea homma. Samoin teimme eka kertaa kahden esteen radan. Pennut jätettiin istumaan paikalle (juu, se onnistui jo hienosti!), kutsuttiin renkaan läpi ja ohjattiin vielä putkeen, jonka jälkeen ne saivat palkan. Lisäksi kiinnitettiin huomiota siihen, etteivät ohjaajat unohda pentua suorituksen jälkeen, vaan palkkaavat ja kehuvat sitä, kunnes pentu on taas remmissä ja kokonaan vapautettu. Myös ylösmenokontaktit tulivat uutena asiana. Valssaus-teemalla jatkettiin harjoittelemalla valssauksia kujakepeillä ja puomilla. Ellakin pisti eilen parastaan, kun mukana oli kunnon namit :) On ne vaan ihanat naperot. Harvahampaiden purennoista ei vieläkään tiedä, tosin Danten hammasrivit olivat niin siistit, ettei sillä juuri purentavian vaaraa olekaan. Muiden kanssa odotellaan rautahampaiden puhkeamista. Olisi ehkä parempi jättää hampaat kokonaan katsomatta, niin ei tarttis miettiä asiaa. Pennut ovat tällä hetkellä tietysti hirveitä purumaakareita, kun ikenet kutiavat ja tekevät kipeää. Ellan kanssa Tiina oli keksinyt antaa sille pakastettua leipää, joka oli selvästi tuntunut olevan pennun mieleen. Olenpa kuullut siitäkin, että joku oli pennulle laittanut jääkaappiin/pakastimeen vauvoille tarkoitettuja viilentäviä puruleluja. Kestääköhän ne walesin hammaskalustoa?!

Ensi sunnuntaina on Agirotu-joukkuekilpailut ja sinne onkin lähdössä Veikan Vaikeet-joukkue viime vuotiseen tapaan. Nyt kisataan kilpailevien puolella, vaikka vain Raisa on palkittu virallisissa kisoissa ;) Sunnuntaina kisataan ja rataantutustuminen alkaa klo 10.54. Mukana joukkueessa ovat viime vuotiseen tapaan Remu, Raisa ja Tarmo sekä Ticon tilalla Paavo. Tico ja Elvis ovat varakoiramme. Reetta tuleekin varmaan poikien kanssa viikonloppuamme piristämään :) Agirodun nettisivut löytyvät seuraavasta linkistä: Agirotu 2009 . Kisapaikka on Nastolan urheilukeskus, Urheilutie 4. Kisaamme radalla 3 ja tuomarina toimii Jari Kangas. Kilpailualustana on hiekkakenttä.

Viikon päästä alkaa jo springeripäivätkin! Sinnekin on tulossa iso osa kasvateistani omistajineen: siellä nähdään Kaisa ja Remu, Sirpi ja Elvis, Reetta ja Paavo, Janni ja Eppu, Sanna ja Lotte, Anne, Maiju ja Wilma sekä Teemu, Tiina ja Ella!
Sitä ennenkin ehdin jo moikkaamaan aikaa montaa teistä :)

Ei kommentteja: