keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2009

TOKOilua aurinkoisella mielellä

Tänään käytiin Raisan kanssa Riitan treeneissä ja saatiin paljon kivoja onnistumisia. Nyt oli Raisalla maha kunnossa ja emännällä namit mukana.

Aloitettiin ensin ruudun harjoittelulla. Raisa juoksi hyvin ruutuun ja pysähtyi kohtuullisesti seisomaan. Parannusta oli tapahtunut hurjasti, etenkin kun merkit olivat vieraat. Harjoittelimme myös ruudun loppuosan kertaalleen ja Raisa oli tosi pätevä.

Sen jälkeen katsottiin noutoja. Pienen metallin noutaminen oli hankalaa, kun neiti ei meinannut saada mieleistään otettu ja alkoi hieman haistella. Otetaan taas pieni kuuri superpalkkaa metalliesineen noudon yhteyteen. Kissanruokaa, maksalaatikkoa, kaninkarvaa, kyllä Raisun sitten taas kelpaa. Hyppynouto meni ihan hyvin. Nyt neitokainen malttoi odottaakin alussa. Palautuksissa saisi olla hieman enemmän vauhtia ja perusasennot suorempia. Välillä aletaan ottaa harjoituksia, joissa otan esiin lelun Raisan tullessa luokse. Lisäksi alan hieman auttaa jalalla tai siirtymällä askeleen taaksepäin Raisan tuodessa kapulaa perusasentoon. Tunnaria ei otettu, kun olen edelleen ollut liian laiska sen suhteen.

Luoksetuloissa pieni ja mielestään etevä spanieli osasi taas likkeet ulkoa. Luoksetulo seisomiseen asti laukalla, sen jälkeen neiti ravasi. Eli nyt paljon harjoituksia, joissa palkkaan lelulla taaksepäin laukalla kirmatusta luoksetullessa (seisomisesta).

Seuraamisen käännökset olivat hurjasti parantuneet. Nyt vaan tarttee tasaisesti palkata kaikista osa-alueista, jotta kaikki pysyvät hyvinä.

Liikkestä istuminen meni toisella kertaa ihan hyvin, vaikken kääntynyt katsomaan Raisua. Nyt tarttee vaan harjoitella, että se onnistuisi aina, eikä vaan joka toinen kerta. Tässä apuohjaaja olisi hyvä apu kertomaan, koska liike onnistuu. Täytyy harjoitella treeneissä piis katsomisesta, mutta kokeissa lienee turvallisempi tarkistaa tilannetta kuitenkin hieman.

Raisa on aikuistunut kovasti ja pysyi kiltisti ja rauhallisesti kentällä koko ajan. Aiemmin se on aina välkissä käynyt palkkaamassa itseään juoksemalla, joka on hieman ärsyttävää, vaikkakin varsin harmitonta. Aika näköjään auttoi tähän hyvin.

Tässä vielä kuvankauniin Loten (Jangas Elin Kelin Klot) potretti eiliseltä (ikää neidillä 15 viikkoa):

1 kommentti:

Maria kirjoitti...

Bongattiin Pännin kanssa perjantaina kaunis Hani neitonen, kun olivat kattomassa möllikisoja. Ihanan reippaana tuli katsomaan meidän isompiakin koiriakin :>>

Maria & Pänni