torstaina, kesäkuuta 18, 2009

Myöhästyneet synttärionnittelut ja treeniä

Olen ihan unohtanut blogissa onnitella vanhimpia kasvattejani 6 vuoden iän saavuttamisesta. Syntymäpäivä oli jo 14.6 eli viime sunnuntaiha, jolloin vielä mökkeilimme Ruovedellä kaukana sivistyksestä ja tietokoneista. Onneksi olkoon B-pentueen Täplä (Jangas Behaving Badly), Eppu (Janga Blame the Dog), Yanga (Jangas Bending the Rules) ja Milla (Jangas Beauty or Beast)! Ja kiitos itse kunkin kasvattini omistajille koirien hyvästä hoidosta, kaikki ovat hyvin voivia ja onnellisia koiruuksia.

Täplä on paitsi D-pentueeni emä, kunnostautunut myös agilityssä (Amandan kanssa heillä on jo eka 0-tulos 1-luokasta viime vuodelta), TOKOssa (neiti tokoili kanssani yhdessä kokeessa tuloksen ALO3 olemattomalla treenauksella), taipumuskokeessa (kiitos Minna-Riitta, hienosti meni läpi eka kerralla), MH-luonnekuvauksessa, raunioiden soveltovuuskokeessa (heti eka kerralla hyväksytty tulos Minna-Riitan kanssa) ja näyttelyissä (2 x SERT ja vara-SERT). Täplä on lisäksi jaksanut kaitsea Manteli-tytärtään kiltisti aikuisuuteen saakka ja saa nauttia kesät mökillä uimisesta. Kiitos Nummelineille Täplän loistavasta hoidosta, myös Täplän pennut ovat olleet aika loistavia tyyppejä :)

Eppu ja Janni Kröger ovat ehtineet yhtä lailla moneen paikkaan: agilityyn (Maxi-3 luokasta useita SM-0:ia ja Springerimestaruus vuodelta 2007), TOKOon (ALO 3 ainoasta kokeesta), taipumuskokeeseen (hyväksytty) ja näyttelyihin (vara-SERT). Lisäksi Eppu on saanut nauttia pitkistä Lapin vaelluksista.

Millasta on kasvanut metsästyskoira Sakarin ja Annan avuksi, vaikka noutaminen ei neitokaisen vahva laji olekaan. Millallakin on hienoja tuloksia: agilityn mölli-luokan voitto, hyväksytty taipumuskoe ja ERI näyttelyistä. Agilityssä Milla on mahtava menijä :)

Yanga saa nauttia elämästä Ahvenanmaalla isännän silmäteränä ja metsästyskoirana. Välillä tuntuu, että Yanga asuu spanielin paratiisissa, kun se saa kulkea venematkoilla isännän kanssa, kanalintumetsällä syksyt ja olla muutenkin hommissa mukana. Kaj lähettää Yangasta aivan mielttömän hienoja kuvia aina toisinaan, joten on ollut heino päästä seuraamaan Yangan elämää edes kuvien kautta.

Sitten palataanpas muistelmista tähän päivään, kun Raisa-äiti ja Lotte-tytär pääsivät treenailemaan. Raisan kanssa tokoiltiin lähinnä ja hienostionnistui niin ruutu, hyppynouto, kiertämisen yhteydessä pysähdykset kuin seuraaminenkin. Jo eilisillan ja aamun palkkaaminen täyskäännöksistä sai ihmeitä aikaiseksi ja käännökset olivat napakoita :) Kauko-ohjaus onnistui sinänsä hyvin, mutta sivuliikettä oli vielä turhan paljon.

Lotte pääsi pitkiin tehotreeneihin. Se suoritti hurjalla innolla pitkää keppikujaa myös Sannan kutsuessa sitä keppien vierestä. Putkea mentiin niin 90 asteen kulmalla kuin U-putkeakin ongelmitta. Renkaan läpi juokseminen oli ihan helppoa. Lopuksi vielä hieman keinuttiin keinulaudalla ja harjoiteltiin namikipon kanssa puomin alastulokontaktia. Näppärä tyttö tuo Lotteliini ja Sannasta huomaa, että hän on opetellut alkeet jo kertaalleen Waden kanssa :) Lotte ja Wade ovat saamassa lähipäivinä oman bloginkin. Katseltiin loten hampaitakin ja etuhampaista suuri osa on jo ehtinyt pudotakin ja tilalle on tullut uusia ja ehompia hampaita. Purentakin näytti tällä hetkellä ihan hyvältä.

Ei kommentteja: