maanantaina, heinäkuuta 13, 2009

Springeripäivät ja Täplä agilityssä kakkosiin!!

Aloitetaanpa viikonlopun mielettömän hienoilla uutisilla: Täplä eli Jangas Behaving Badly ja Amanda Nummelin kisasivat neljä rataa Mikkelin agilitykisoissa. Viikonlopun tulokset olivat uskomattoman upeita: kaksi nollavoittoa Maxi-1 luokasta ja nousu kakkosluokkaan sekä ensimmäisestä kakkosluokan kisasta 0 vp ja 3. sijoitus!!! 15-vuotias Amanda on vaan aikas haka ohjaamaan Täplää :D Täytyy sanoa, että menin melkein sanattomaksi saadessani näin mahtavia uutisia. Suuret onnittelut taitavalle koirakolle! Ei se ihme, että Täplän pennut ovat niin hyviä agilitykoiria ;) Äitiinsä ovat tulleet...

Itselläni loppuviikko keskiviikkoillasta alkaen kului springeripäivillä. Viikko kului taas kuin siivillä niin MH-luonnekuvauksen, agilitykoulutusten kuin muunkin touhun tiimellyksessä. Pääsimme pitkästä aikaa Turussa meitä vuosia kouluttaneen Emma Nylundin (o.s. Bernoullin) oppiin. Sain paljon hyviä neuvoja Raisan ohjaamiseen: voin huoleti jättää hyppy-käskyt pois ja korvata ne satunnaisilla ohjaussanoilla tiukoissa kohdissa. Sanaton ohjaus sujui hyvin neitokaisen kanssa, ja Raisan nimeltä kutsuminen tiukoissa paikoissa tarkensi neitokaisen käännöksiä. Kun ei tarttenut turhaan antaa hyppy-käskyjä, tuntui ohjaamiseen kropalla jäävän enemmän aikaa eikä Raisulla vauhtikaan hidastunut. Sitä ei tarvitse kirittää käskyillä kuten Kati-mummuaan. Lisäksi saisin lähettää neitiä entistä kauempaa esteille, koska se osaa hyvin irrota. Nämäkin ovat vielä paljon jälkimaininkeja paljon hitaamman Katin ohjaamisesta.

Leirillä oli kiva nähdä myös taitavia kasvattejani ja niiden omistajia. Paavo pysyi hienosti radalla Reetan kansaa ja teki varsin hienoja ratojatkin. Eppu pääsi turistiksi, Elvis jäljesti kuin vanha tekijä (kokeisiin vaan!!), Remu on sairaan nopee agiliitäjä, Ella rakastui putkiin leirin aikana, Lottis oppi hyppäämään aitaa, Wilma pääsi leikkimään Ella-siskon kanssa ja tapakasvatukseen ja minä sain lällyttää tyttöstä pihalla luennon aikana ;)Kiitos vielä Sannalle, Sipille, Juhalle, Reetalle, Jannille, Kaisalle ja Annelle talkoopanoksesta! PS. Sipi, kyllä mua saa naurattaa, vaikka naurankin liian kovaäänisesti ;)

Yöunet leirillä jäivät tuttuun tapaan vähäisiksi, kun illalla valvottiin poikkeuksetta melkein kahteen ja aamulla herätys oli seitsemältä. Kaisa jo uhkaili ettei enää mun kanssa jaa huonetta, kun ei saa kuulemma nukuttua tarpeeksi ;) Kenties Kaisa kuitenkin unohtaa lupauksensa vuoden aikana.

Kiitos seurasta kaikille tutuille ja uusille tuttavuuksille. Kyllä springeriväki vaan on mukavaa ja Hiidenhelmen Ellu-emännän ruoat ovat suussa sulavia ja kaikki toimi leiripaikalla. Kiitos siis omasta puolestani niin leiriläisille, talkoolaisille, MH-toimitsijoille kuin Hiidenhelmen väelle onnistuneesta leiristä. Ensi vuonna taas uudestaan!

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Johan on tullut huipputuloksia viikonloppuna. Isot onnittelut Täplälle ja Amandalle! Näin se pitää tehdäkin, että kisataan harvoin, mutta sitäkin paremmin :D