maanantaina, toukokuuta 02, 2011

Kati täyttää tänään 13 vuotta :)

Kati eli Sweetie-pie Kathy täyttää tänään kolmetoista vuotta. Teräsmummo on edelleen hyvässä kunnossa ja odottaa saavansa syntymäpäivänsä kunniaksi paljon ruokaa. Josko me saataisiin illalla kasaan maksalaatikko-nakki-kakku ;) Täytyyhän syntymäpäivää nyt sentään juhlistaa, etenkin kun on niin perso ruoalle kuin Katinka. Ikä ei mummelista paljon näy, monesti ihmiset ihmettelevät, että onko toinen koiristamme todellakin vanhus - jaa niin kumpi muka?!

Saihan sen kakun sentään illalla... tuumii Kati
Teimme Katin kanssa aikanaan sopimuksen, että se eläisi vähintään 13-vuotiaaksi. Nyt kun tuo merkkipaalu on saavutettu, toivoisin vielä saavani muutaman vuoden lisää Katin kanssa. Toisaalta eipä tähän mennessä ainakaan ole ollut juuri vaivoja: 4-5-vuotiaana leikattiin pahanlaatuinen kasvain ja muutama nisäkasvain ja 11,5-vuotiaana oli pissatulehdus, siinä Katin sairastelut koko iältä. Agilityaikana tietysti pienen nartun selkää oli hierotettava, kun alle 45-senttisen hyppelyt 65 cm korkeilla esteillä rasittivat selkää ja muita lihaksia. Nyt vanhemmiten kuulo on muuttunut erittäin valikoivaksi ja pedillä tuhistessaan mummo ei kuule eikä meinaa herätä oikein mihinkään. Se ei todellakaan nuku enää koiranunta.

Kati on ollut aivan erikoislaatuinen pieni koira. Se on tarkka vaistoamaan mielentilojani, se on todella hyvä lukemaan koiria, vaikka vanhemmiten pennut ovatkin sen mielestä usein rasittavan vilkkaita ja ruoan hankkimisessa sekä varastamisessa se on aivan haka. Se on rodussaan edelleen ainoa kaikissa koelajeissa palkittu koira: metsästyskokeissa (SPME useita AVO3), Agilityssä 7 SM-nollaa Maxi-3 luokassa, TOKOssa voittajaluokassa, MEJÄssä (AVO1) ja näyttelyissä (SERT, useita ROP-vet). Lisäksi Kati on MH-luonnekuvattu vuonna 2005 (tuolloin MH-sääntöjä ei ollut vielä hyväksytty Suomessa, mutta kuvaus suoritettiin Ruotsin sääntöjen mukaan). Kati on 8 pennun ylpeä emä, 10 pennun mummo ja 17 pennun isomummo.

Kolmetoista Hurraa-huutoa Katille syntymäpäivän kunniaksi! 

Katiska pääsi syntymäpäivänsä kunniaksi tyttärentyttärentyttären Hertan (Jangas Forget-Me-Not) kanssa agilityradalla verestämään vanhoja muistoja. Aika hienosti mummeli liitää ollakseen noinkin iäkäs:
http://www.youtube.com/watch?v=JuomTI5EnRI 
http://www.youtube.com/watch?v=hvY_Y9Td5s0

1 kommentti:

Sinttu kirjoitti...

Hurraa! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Onnea Katille :)