perjantaina, toukokuuta 27, 2011

Raisalle TOKOsta VOI2 ja luokkavoitto :)

Eilen olimme Lempäälässä Tampereen seudun koirakerhon järjestämässä tottelevaisuuskokeessa Raisan kanssa. Tuomarina kokeessa toimi Jari Salokanto. Tuloksena oli 238 pistettä, toinen palkinotsija ja Raisa oli voittajaluokan viidestä koirasta paras tällä tuloksella :) Tällä kertaa emäntä hoiti osuutensa kunnialla, Raisa oli hyvässä vireessä eikä mitään liikettä nollattu! Tässä osasuoritusten pisteet ja kommentit:

Paikalla makaaminen: 9
Ilmeisesti ihan pientä rauhattomuutta, siskoni ei ainakaan huomauttanut mistään selvästi näkyvästä.

Seuraaminen taluttimetta: 9
Hieman välimatkaa pieneltä osin, käännökset vasemmalle tuntuivat taas hieman tahmeilta.

Istuminen seuraamisen yhteydessä: 8
Hieman hidas istuminen (ei mitään uutta auringon alla)

Luoksetulo: 7,5
Hyvä vauhti ensimmäisen pysähdykseen asti, napakat pysähdykset, mutta seisomisen jälkeen ravissa seuraavat pysähdykset. Täytyy jatkaa harjoituksia.

Ruutu: 7
Kaksoiskäsky maahanmenoon ja pientä paikan etsimistä, hieno ruutuun juokseminen, pysyi hienosti paikalla ja tuli laukaten vierelle seuraamaan.

Hyppynouto: 7
Hyppäsi aavistuksen kapulan päälle, epäröi pienen hetken tarttumista ja ravaten takaisin. Lisää tarttumistreeniä ja vauhtia tuomiseen. Mitäs olen itse mennyt aikanaan kieltämään noista laippoihin tarttumisesta sen sata kertaa... tyhmä, tyhmä emäntä!

Metalliesineen noutaminen: 5
Meni ihan hyvää vauhtia kapulalle ja tarttui, mutta irrotti kun kehua ei tullutkaan. Tarttuminen vasta toisella käskyllä ihmettelyn ja mietinnän jälkeen, luoksetulo ravaten. Jatketaan tarttumisharjoituksia, mutta parempaan suuntaan ollaan taas menossa.

Tunnistusnouto: 6,5
Tarkka tutkiminen ja heti suuhun oikea, matkat ravaten reippati ja lopussa pientä mälväystä/asennon korjausta suussa.

Kauko-ohjaus: 6,5
Maahanmeno perusasennosta hieman hidas, kaksoiskäsky ekaan istumiseen, eteni noin 5 cm. Hyvällä ilmeellä ja mielestäni varsin tarkasti, vaikka liikkeenohjaaja menikin sekaisin kesken ja yhdestä odotusajasta tuli tosi pitkä tuomarin kanssa keskustelua odotellessamme...

Kokonaisvaikutus: 8
Raisa oli hyvässä vireessä, muttei säntäillyt :)

Olin tosi tyytyväinen. Pisteitä putosi niistä asioista, joita olen tiennytkin, että meidän pitää viilata, mutta kokonaisuus on paketissa ja me ihan oikeasti osataan jo voivoi-luokan asiat :) Olemme ehtineet treenata tämän vuoden puolella vasta toukokuun ajan kunnolla ja tulos oli näin hyvä.

Ei kommentteja: